Pet brendova čije ljetne tunike jako volimo

Pet brendova čije ljetne
tunike jako volimo

Osnovna ljetna uniforma možda uključuje kupaći kostim i japanke, no niz je tu još odjevnih komada i modnih dodataka koji nas doista čine spremnima za more. A za ljetni stil nezaobilazne su postale i tunike, koji look s plaže u trenu pretvaraju u look za odlazak na kavu, sladoled ili after beach party. Uz kaftane, one su naše omiljeno ljetno pokrivalo, koje se u sekundi nabaci preko badića i spremni smo za cijeli dan odmora. Nekoliko brendova na globalnoj razini specijaliziralo se upravo za dizajn i izradu ljetnih tunika, a pet njih ove sezone posebno žari i pali. Koji su oni i zašto biste trebali znati za njih, provjerite u nastavku.

Dodo Bar Or

 

 

Dodo Bar Or, modno je ime koje pripada aktualnom valu francuskih brendova i trenutno je jako popularan među trendsetericama. Imamo tu sreću da njegove komade možemo kupovati i u Hrvatskoj, točnije u zagrebačkom Indigo storeu. Upravo ondje ćete pronaći ljetnu kolekciju brenda i tunike koje su lagane, ženstvene te vrlo boho chic. Brend je inače pokrenula Dorit Bar Or, glumica i dizajnerica iz Tel Aviva koja svojom odjećom prenosi etno notu inspiriranu Bliskim Istokom, njegovom arhitekturom, dizajnom, grafičkim ornamentima i snažnim bojama koje se suprotstavljaju jedna drugoj, istovremeno stvarajući inovativnu paletu, neočekivane kombinacije, jaki kontrast i sklad.

Pippa Holt

Odrastajući na australskim plažama i radeći zatim kao stilistica u britanskom Vogueu, Pippa Holt poželjela je stvoriti kolekciju prekrasnih tunika i kaftana, koje danas zove svojim herojima za sezonu ljetnih odmora. Zašto ih favorizira i dizajnira? Zato što je riječ o laganim komadima koji se vrlo lako spremaju u prtljagu i ne zauzimaju mnogo prostora, mogu se nositi od jutra do večeri i stilizirati na najzabavnije načine. Svaka limitirana kolekcija brenda ručno je izrađena u Meksiku, a pamučni komadi ukrašeni su raskošnim vezom.

Lemlem

Objavu dijeli lemlem (@lemlemnyc)

 

LemLem je dizajnerski pothvat poznatog top modela Liye Kebede, koja je nakon godina provedenih u modnoj industriji, noseći revije za druge dizajnere, poželjela osmisliti nešto svoje. Njen rad ima i jednu plemenitu svrhu; sačuvati i održati stoljetne tradicije vezenja u njenoj rodnoj Etiopiji i stvoriti radna mjesta za lokalne umjetnike i rukotvorce. Ova resort odjeća ručno se izrađuje od lokalno uzgojenog pamuka, a ono što ju čini vibrantnom upravo su bogati vezovi. Ove tunike obožavaju Leandra Medine i Eva Chen.

Talitha

Talitha

Za izradu ljetnih tunika, haljina i kaftana odlučila se još jedna modna insajderica. Ona je Kim Hershow, modna urednica, stilistica i video kolumnistica, koja je modni brend Talitha pokrenula sa stručnjakinjom za vezenje, Shon Randhawom. Njihov zajednički cilj bio je stvoriti ultimativnu garderobu za putovanja i u tome su svakako uspjele. Svaki komad iz kolekcije izrađen je od ruku stručnjaka zanata u New Delhiju, a dizajniran je tako da jednako dobro funkcionira na gradskim ulicama, kao i u vrućim ljetnim destinacijama.

Celia Dragouni

 

O radu dizajnerice Celije Dragouni pisali smo vam nedavno, kada smo na Instagramu naišli na njene divne tunike i kaftane za aktualnu sezonu. Nakon školovanja po svijetu i povratka u rodnu Grčku, ona je pokrenula vlastiti brend, a dizajnirajući za njega, inspiraciju uglavnom pronalazi u putovanjima i raznim utjecajima koje su različite zemlje i njihove kulture ostavile na nju.“Žena za koju dizajniram je hippie chic, elegantna, ali istovremeno i jednostavna”, otkriva Celia, koja u procesu izrade svojih komada uglavnom koristi svilu, baršun, pamuk i ručno pleteni tekstil, s uzorcima iz različitih kultura koje ju inspiriraju.

 

Foto: Instagram, Net-a-Porter

Učitati još
Zatvori