40 najdivnijih komada ukrašenih raskošnim izvezenim detaljima

40 najdivnijih komada ukrašenih
raskošnim izvezenim detaljima

Proljetne kolekcije i prvi ljetni komadi vratili su nas jednom od najraskošnijih trendova u modnom svijetu – izvezenim detaljima. Izvezene košulje, haljine i traperice, torbe, cipele i torbe. Trend najčešće floralnih motiva izvezenih jarkim bojama u kojem se spajaju artistički i etno utjecaj ponovno je ukrasio gotovo svaku kolekciju, kako one s potpisom poznatih modnih kuća, tako i one high street brendova, te se istaknuo kao najpoželjniji detalj za toplu sezonu u koju smo tek polako zakoračili.

NAJRASKOŠNIJI MODNI TREND

Iza cijele umjetnosti različitih motiva na odjeći stvorenih izvezivanjem raznobojnih konaca nalazi se duga i bogata povijest. Već prije nove ere različite su civilizacije otkrile magičan dodir koji ostavlja ovaj detalj, a izum moderne tehnike izvezivanja pripisuje se Kinezima. Izvezeni motivi flore i faune u njihovoj su se kulturi zadržali od dinastije Zhou koja je vladala Kinom prije više od 3000 godina kada je svaki motiv imao značenje sve do danas kada su oni nerazdvojni dio njihove tradicije, kulture, umjetnosti i povijesti odjeće.

Iako je ovaj trend u kineskoj povijesti nosio dublja i sofisticiranija značenje, u kolekcijama za proljeće i ljeto 2018. godine iza njega nalazi se manje skriveno i mnogo transparentnije značenje povratka raskošnom karakteru proljeća i ljeta. Modnim pistama zavladale su izvezene kreacije u svoj svojoj raskoši, bez lažne skromnosti i u nerijetkim luksuznim komadima zamijenile popularni cvjetni print.

Izvezeni detalji svakom komadu donose više raskoši i dubine od vrlo plošnog i mnogo suptilnijeg dvodimenzionalnog printa jednakih motiva. Za nadolazeću sezonu, izvezeni detalji savršeni su način na koji svojoj garderobi možete dodati raskoš proljeća što su prepoznali i mnogi high street brendovi. Unutar prvih komada iz njihovih proljetnih kolekcija nalaze se mnogi ukrašeni cvjetnim izvezenim motivima. Jednako razigran, raskošan i klasičan, ovaj svevremenski detalj ove je godine ponovno u društvu najpoželjnijih trendova, a gdje pronaći najbolje izvezene modele donosimo vam u nastavku.

TOPSHOP

Topshop

Topshop

Topshop

Topshop

Topshop

Topshop

Topshop

Topshop

MANGO

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

Mango

NET-A-PORTER

Vilshenko

Biyan

Miguelina

Vilshenko

Figue

Needle & Thread

Biyan

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

ZARA

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

Zara

STRADIVARIUS

Stradivarius

Stradivarius

Stradivarius

Stradivarius

Učitati još
Zatvori