Koji kupaći kostim iz novih kolekcija odabrati za svoj oblik tijela?

Koji kupaći kostim iz novih kolekcija
odabrati za svoj oblik tijela?

A post shared by Saasha Burns (@saasha_burns) on

Odjeća koja prati linije tijela, preplanula put i romantični šeširi prizori su koji definiraju svaku ljetnu sezonu. Kako uz ljeto ruku pod ruku ide odmor, plaža i sunce, odjeća koju pritom biramo trebala bi naglasiti sve naše atribute, a sakriti mane, a da pritom izgledamo profinjeno i elegantno.

No, žene često upadnu u zamku atraktivnih novih linija kupaćih kostima koje na modelima izgledaju savršeno.

U stvarnosti to baš i ne izgleda tako. Razlog je uglavnom isti, ne odgovaraju sve linije kupaćih kostima svakom obliku tijela i nerijetko to nema nikakve veze s konfekcijskim brojem već s građom. Upravo je u tome ljepota, u različitosti. Stoga je važno prihvatiti svoje tijelo, upoznati se s njim i odjeću, a posebno kupaće kostime prilagoditi svojoj individualnosti. I pritom uživati u tome.

Malo strpljenja i isprobavanja za savršen odabir kupaćeg kostima

Modni znalci kažu kako je pravilo broj jedan isprobati kupaći kostim i dobro se pogledati iz svih kuteva. Ne bi bilo loše niti sa sobom u shopping povesti osobu od povjerenja koja će nam znati i moći dati pravi savjet kako ne bismo pogriješile u odabiru. Također, konfekcijski brojevi znaju zavarati.

Nije isto koji broj nosite u svakodnevnim kombinacijama ili na plaži. Čak je ponekad bolje odlučiti se kupaći kostim broj manji od konfekcijskog broja koji inače nosimo. Nikako, ali nikako nije pametno kupiti broj veći jer znamo kako to može katastrofično izgledati na plaži. Zato uz malo strpljenja i isprobavanja, možete pronaći idealan kostim za svoje savršeno ljetovanje.

Kao što biramo haljine različitog kroja i točno znamo kakve linije nam najbolje pristaju, takav pristup je dobro primijeniti i kod odabira kupaćeg kostima.

Jednodijelni kupaći kostim ili bikini? Jednobojni ili šareni?

Imate oblik tijela u obliku jabuke? Odnosno ruke i noge su vam tanke, struk nedefiniran, ramena naglašena, a stražnjica sitna i ravnija, najbolje je u tom slučaju izabrati jednodijelne kupaće kostime. Pogotovo ako imaju neku zanimljivu liniju i volan u predjelu torza. To će vizualno suziti struk,  lijepe ruke i noge doći će u prvi plan. Preplanula i blistava koža privući će najpoželjnije poglede na plaži.

No, ukoliko je vaš oblik tijela kruška, onda je bolje odlučiti se za nešto drugačiju varijantu kupaćeg kostima, budući da je riječ o potpuno suprotnoj građi tijela od jabuke. Riječ je o širim bokovima, naglašenoj guzi i jačim nogama, dok su struk i ramena uski i sitni. Najbolje je stoga odlučiti se za dvodjelni kupaći kostim sa dubljim gaćicama te za nešto razigraniji gornji dio. Trakice, volani i resice za gornji dio bikinija su pun pogodak.

A pješčani sat? Šira ramena i bokovi, uzak struk, naglašene grudi i guza? U tom slučaju je također dobra opcija dvodjelni kupaći kostim. No, gornji dio bi trebao ipak biti nešto svedeniji i čvršći. Balconette model je idealan za ovu građu tijela. Sve je upakirano kako treba, a naglašen je zavodljivi struk poput ljepotica iz zlatnog doba Hollywooda.

U slučaju da ste mršavica atletske građe s dugim mišićavim nogama, malim grudima i naglašenijim ramenima, vi uz maštovite i raskošne kupaće kostime možete stvoriti iluziju oblina. Vrap, volani, boje, cvjetni, romantični motivi, točkice koje vizualno proširuju, vibrantne prugice i afrički motivi sve je dozvoljeno. Slobodno se igrajte bojama i krojevima i zablistajte u svom chic stilu.

Jabuka

Net a Porter- Zimmermann

Zara

Net a Porter-Hunza G

Kruška

Net a Porter- She Made ME

H&M

Revolve-Ziggy Frill Bandeau

Pješčani sat

Calzedonia

Net a Porter-Fella

H&M

Atletska građa

Revolve-Just Don’t Care

Revolve-MIRA FLOUNCE BIKINI SET

Net a Porter- Humza G

Tekst: Dijana Ljubanović

Foto: Instagram, Net a Porter, Calzedonia, H&M, Zara, Revolve

Učitati još
Zatvori