Top 5 odjevnih komada koje treba baš svaka jesenska garderoba

Top 5 odjevnih komada koje treba baš
svaka jesenska garderoba

@talisa_sutton

Ideji o garderobi sastavljenoj od nekoliko vrlo klasičnih komada koji nisu uvjetovani sezonskim trendovima, već se smatraju svevremenskim odjevnim komadima koji ne izlaze iz mode ime je još 1970-ih dala Susie Faux, vlasnica londonskog boutiquea Wardrobe. Iako se koncept capsule garderobe već neko vrijeme provlači kroz modni svijet, tek u posljednjih nekoliko godina je izazvao veći interes modne publike. Kao rezultat zasićenosti naglim i čestim promjenama trendova, ali i reakcija na nehumane uvjete i neodržive procese proizvodnje, sve više ljudi okreće se stvaranju garderobe u kojoj će se nalazi isključivo odjevni komadi koje vole i koji se mogu lako kombinirati.

Ako ste jedan od zaljubljenika u capsule garderobu ili želite isprobati ovaj sve popularniji koncept koji je odavno prerastao granice ormara ljubitelja minimalizma i jednostavnih,basic komada i osvojio brojne modno osviještene trendseterice, sada je pravo vrijeme da u svoju jesensku garderobu dodate one ključne, svestrane modele koje ćete obožavati ove, ali i svake sljedeće jeseni.

@mija_mija

NAJBOLJI ODJEVNI KOMADI KOJE MOŽETE DODATI U SVOJ JESENSKI ORMAR

Početak svake, pa tako i jesenske garderobe nalazi se u prilagođavanju garderobe vašim svakodnevnim obavezama i osobnom stilu. Nakon što ste stvorili jasnu viziju komada koji su vam nužni unutar vaše garderobe, odaberite paletu boja. Paleta stvorena od dvije ili tri glavne i nekoliko dodatnih boja pomoći će vam da maksimalno iskoristite svaki od komada iz vaše nove sezonske garderobe unutar različitih kombinacija. Jesenska paleta za mnoge će neutralne boje spojiti sa zemljanim nijansama i raskošnim bojama dragog kamenja poput crvene, smaragdno zelene i tamnoplave.

Nakon što ste odredili paletu boja svoje jesenske garderobe, vrijeme je za popis ključnih komada koji će stvoriti savršeni početak svakog jesenskog outfita. Koji se odjevni komadi moraju naći na svakom popisu? Traperice, svilena bluza, pletivo, baloner i gležnjače jesenski su favoriti s kojima ne možete pogriješiti.

Od high enda do high streeta, top pet ključnih odjevnih komada za svaku jesensku garderobu u najboljim modelima sezone donosimo u nastavku.

Klasični baloner, ali s modernim pomakom

Palones
Mango
JW Anderson

Ženstvena i svestrana svilena bluza

Twinset
H&M
Peter Pilotto

Traperice za svakodnevne kombinacije

Everlane
Reserved
Replay

Fino pletivo u omiljenom modelu

Rouje
Zara
Tom Ford

Jedine cipele koje vam zapravo trebaju: cool gležnjače

Twinset
Stradivarius
aeydē

Foto: Instagram, Everlane, H&M, Mango, Net-a-porter, Palones, Replay, Reserved, Rouje, Stradivarius, Twinset, Zara

Učitati još
Zatvori