Proljetni kaput o kojem smo prošle godine samo sanjali, sada je dostupan u high street verzijama
Proljetni kaput o kojem smo prošle godine samo sanjali, sada je dostupan u high street verzijama

Proljetni kaput o kojem smo prošle godine samo sanjali, sada je dostupan u high street verzijama

Kaputi su nam omiljeni zimski komad, kao i za prolazno razdoblje. Naime, riječ je o odjevnom predmetu koji je sinonim elegancije i ženstvenosti. Kao takav, idealan je odabir za maštovite poslovne kombinacije. Da biste imali izgrađen stil i statement odjevne predmete, potrebno je uložiti u kvalitetne ključne komade oko kojih ćete graditi modnu priču. Možete si maksimalno olakšati i s odabrani detaljima brzo složiti outfite za svaki dan. Trenutni mikro trend za kojem su poludjele ljubiteljice mode diljem svijeta je kaput sa šalom.

Kaput sa šalom kao posljednji modni trend

Povijest kaputa duboko je ukorijenjena u vojnoj i pomorskoj odjeći. Kaputi postoje od davnih 1800-ih kada su prvu varijantu popularne duge jakne nosili Nizozemci na moru, a bio je izrađen od grube vunene tkanine. Britanska mornarica započela je popularizaciju ove vrste jakne koja je imala praktičnu ulogu.

Većina tadašnjih kaputa bila je s dvostrukim kopčanjem koje su neki brendovi ponovno popularizirali, osobito kada je riječ o military stilu. Kaputi sa šalom su zapravo započeli kao mikro trend, a sada su viralni, počevši od Instagrama do Tik Toka. Najviše nam je za oko zapeo kratki kaput poznate kuće Totême zbog kojeg je ovaj mikro trend i započeo.

Riječ je o tamnom kaputu specifičnog kroja s detaljima u vidu bijelog veza i dodatka u vidu šala koji izgleda kao svojevrsna dekica. Ovaj kaput izgleda spektakularno i kada imate njega ne treba vam šal jer vam već nudi opciju dekice koju možete omotati oko vrata. I dok smo o ovom kaputu prošle godine mogli samo sanjati, sada su stigle i high street verzije.

Iako je riječ o mikro trendu, moramo priznati kako je riječ o praktičnom kaputu, koji osim lijepog dizajna ima i praktičnu ulogu. Kvalitetna i dobra jakna je najvažniji komad za zimsko i prijelazno razdoblje, stoga, nemojte čekati, nego u nastavku pogledajte najljepše modele kaputa sa šalom.

jakna s šalom
Next
kaput s šalom
Vero Moda
kaput
Zara
kaput
Zara
kaput
Zara
kaput
Zara
kaput
H&M
kaput
& other stories
kaput
COS

Foto: Instagram (@getrudetornvall @patkacelovska @lisonseb ), Zara, H&M, & other stories, COS, Next, Zalando

Učitati još
Zatvori