Model kaputa koji trenutno imaju sve ljubiteljice mode
Model kaputa koji trenutno imaju sve ljubiteljice mode

Model kaputa koji trenutno imaju
sve ljubiteljice mode

Kaputi su nam omiljeni jesenski i zimski komad. Naime, riječ je o odjevnom predmetu koji je sinonim elegancije i ženstvenosti. Kao takav, idealan je odabir za maštovite zimske poslovne kombinacije. Da biste imali izgrađen stil i statement odjevne predmete, potrebno je uložiti u kvalitetne ključne komade oko kojih ćete graditi modnu priču. Možete si maksimalno olakšati i s odabrani detaljima brzo složiti outfite za svaki dan. Trenutni mikro trend za kojem su poludjele ljubiteljice mode diljem svijeta je kaput sa šalom.

Kaput sa šalom kao posljednji modni trend

Povijest kaputa duboko je ukorijenjena u vojnoj i pomorsko odjeći. Kaputi postoje od davnih 1800-ih kada su prvu varijantu popularne duge jakne nosili Nizozemci na moru, a bio je izgrađen od grube vunene tkanine. Britanska mornarica započela je popularizaciju ove vrste jakne koja je imala praktičnu ulogu.

Većina tadašnjih kaputa bila je s dvostrukim kopčanjem koje su neki brendovi ponovno popularizirali, osobito kada je riječ o military stilu. Kaputi sa šalom su zapravo započeli kao mikro trend, a sada su viralni, počevši od Instagrama do Tik Toka. Najviše nam je za oko zapeo kratki kaput poznate kuće Totême.

Riječ je o tamnom kaputu specifičnog kroja s detaljima u vidu bijelog veza i dodatka u vidu šala koji izgleda kao svojevrsna dekica. Ovaj kaput izgleda spektakularno i kada imate njega ne treba vam šal jer vam već nudi opciju dekice koju možete omotati oko vrata. No, ovo nije jedini brend koji ima popularnu verziju kaputa. High street brendovi su u svoje ponude uvrstili duge pernate kapute s dodatkom u vidu šala koji će nam biti najbolji saveznici u hladnim danima.

Iako je riječ o mikro trendu, moramo priznati kako je riječ o praktičnom kaputu, koji osim lijepog dizajna ima i praktičnu ulogu. Kvalitetna i dobra jakna je najvažniji zimski komad, stoga nemojte čekati, nego u nastavku pogledajte najljepše modele kaputa sa šalom.

TOTÊME
BALENCIAGA
closed
cos
DOLCE & GABBANA
H&M
h&M
H&M
IN THE STYLE
Materiel (zalando)
Materiel (zalando)
POLO RALPH LAUREN
ted baker
TOTÊME
TOTÊME
TOTÊME
TOTÊME
TOVE
TOVE
zara

Foto: Instagram, Toteme, Mytheresa, Zalando, Net-a-porter, Lyst

Učitati još
Zatvori