Još jedan hit model kaputa za ovu zimu koji se ponovno vratio u modu

Još jedan hit model kaputa za ovu zimu
koji se ponovno vratio u modu

@messo.official

Nije tajna da je moda cikličke prirode i da ćemo neke odjevne hitove koje su nekoć nosile naše mame i bake s vremenom vidjeti i u vlastitim garderobama. Primjera radi, ove sezone to je definitivno kaput s uzorkom riblje kosti, koji se nakon nekog vremena ponovno vratio u modu i vrlo se brzo profilirao kao još jedan hit model kaputa za ovu zimu.

Uzorak riblje kosti dosta je zanimljiv i kroz prošlost je često bio zastupljen i u muškoj i u ženskoj garderobi. Krasio je čak i ratne uniforme vojnika u Drugom svjetskom ratu, da bi danas u potpunosti imao modni predznak.

@amandawakeley

Kaput s uzorkom riblje kosti

Pojavljuje se na profinjenim i savršeno krojenim muškim odijelima od vune, a u svijetu ženske mode popularan je upravo na zimskim kaputima. Inače, dobio je ime po načinu na koji nastaje, odnosno po načinu pletenja i vezenja, a koje u konačnici rezultira zig-zag efektom i imitira strukturu kostiju haringe (na engleskom se zove harringbone). Kaput s uzorkom riblje kosti bio je hit u garderobama naših mama i baka, a ove zime vraća se sa stilom.

U nastavku smo izdvojili koji ga sve dizajnerski i high street brendovi trenutno imaju u svojoj ponudi.

Zara
Zara
Zara
Zara
Saint Laurent
SACAI
Reformation
Red Valentino
Rag & Bone
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Massimo Dutti
Mango
Joseph
Jaeger
Isabel Marant Étoile
H&M
Blazé Milano
Blazé Milano
Blazé Milano

Foto: Mango, Zara, Jaeger, Matches, Net-a-Porter, Massimo Dutti, Instagram

Učitati još
Zatvori