‘It djevojke’ 2010-ih: Davno smo ih pratili, ali i dalje kopiramo njihov stil
‘It djevojke’ 2010-ih: Davno smo ih pratili, ali i dalje kopiramo njihov stil

‘It djevojke’ 2010-ih: Davno smo ih pratili, ali i dalje kopiramo njihov stil

Ono što su danas influencerice nekada su bile ‘it djevojke’, pojam o čijem se nestanku puno pisalo nakon pojave Instagrama. Naravno da i danas postoje žene koje pokreću trendove, no ‘it djevojke’ su to radile na jedan puno osobniji i originalniji način. Imale su isključivo neki svoj je ne sais quoi moment. Najčešće bi izgledale kao da im do izgleda nije previše stalo, a opet bi sve izgledalo savršeno chic. Sigurno se sjećate Alexe Chung, Olivije Palermo, Poppy Delevingne…

Kada danas gledamo na trendove i modu, sve se više vrti oko ukalupljenih lookova, ‘must have’ modnih komada poput cipela i tenisica, i pomalo se zaboravilo na opuštenost, zabavu, autentičnost u stilu.

Zato ponekad volimo otputovati u prošlost i prisjetiti se kakav je pristup stilu bio prije Instagrama, dok su vladali street style, stil iz prvih redova fashion weeka i paparazzi fotografije. I dan danas postoji nešto neodoljivo u tome, u njihovoj opuštenosti iako su iza nje ponekad stajali i stilisti i u tim cool, naizgled neopterećenim lookovima. Jer kao i što sami znate, nijedan logo, brend ili trend ne mogu nadomjestiti stil koji netko nosi u sebi.

‘It djevojke’ 2010-ih

U širini ponude high street brendova koji nam je dostupan danas, a do prije nekoliko godina nije bio, lako je biti podložan trendovima i puno je teže odabirati baš ove vječno nosive komade. Možda će ih neki smatrati i dosadnima ili ne dovoljno luksuznima, no taj neki ‘french’ dojam koji oni donose sa sobom i dalje je nepobjediv ako nas pitate. Osobito u ljetnim mjesecima kada se on može sastojati od nekoliko basic i party komada.

I u ovom slučaju tajna je naravno u dobrom stylingu, u tome da se jedan komad ‘smiri’ s drugim ili da se doda doza atraktivnosti kroz detalje ili više slojeva. Kada postanete umorni od trendova, savjetujemo vam da zaplovite bespućima primjerice Pinteresta i podsjetite se kako se to radilo nekad. A mi smo danas za vas istražili high street komade za koje možemo reći da su (bili) sastavni dio garderobe ‘it djevojke’, a voljet ćete ih nositi i danas.

Arket
Arket
Arket
Arket
Arket
Arket
COS
COS
COS
COS
COS
Mango
Mango
Mango
Mango
Mango
Zara
Zara
Zara
Zara
Zara
Učitati još
Zatvori