Novi high street modeli koji izgledaju jednako dobro poput dizajnerskih

Novi high street modeli koji izgledaju
jednako dobro poput dizajnerskih

Da se dobar stil ne krije u skupim odjevnim komadima i modnim dodacima, već u načinu na koji ih spajamo u odjevne kombinacije koje otkrivaju našu osobni stil i karakter, jednako je od prvih modnih lekcija koju smo davno naučili od naših mama. Izazov kreiranja savršene garderobe u kojoj se nalazi sve što možemo poželjeti kako bismo ostvarili viziju svojeg osobnog stila, a da pritom ostanemo unutar granica svog budžeta, postalo je bitno jednostavnije od pojave high street brendova na modnoj sceni.

Iako danas popularnost high street brendova pripisujemo brzoj modi, trendi modelima i street style kombinacijama modnih trendseterica koje su pristupačne odjevne komade i modne dodatke pretvorile u one najpoželjnije, o high street modi pričalo se još u viktorijansko doba. Kako je započela modna priča o high streetu?

Mala povijest high street mode

High street moda svoje je početak pronašla u Velikoj Britaniji High street je bio naziv za glavnu ulicu u britanskim gradovima koja je okupljala banke i dućane. Ubrzo, pojavio se i koncept high street mode koji je već od samog početka nosio epitet pristupačnosti svima.

Kroz stoljeća i desetljeća koja su slijedila, high street moda mijenjala se s trendovima – šezdesete su donijele masovnu produkciju, sedamdesete eksploziju cvjetnih uzoraka, osamdesete jastučiće na ramenima, dok su devedesete inspiraciju pronašle na pop sceni i stavila naglasak na traper i platforme, hlače visokog struka i jednostavne crop topove.

Paris Street Style

High street vs. high end

Danas, high street moda je veća, raskošnija i bolja no ikad prije, a svaka nova sezona donosi nam nove high street favorite. Baš kao što su to čini kroz sve godine, high street brendovi uvijek idu u korak s najnovijim modnim trendovima. Unutar svojih kolekcija, high street brendovi tako preslikavaju sve one modele i trendove viđene u kolekcijama prestižnih modnih kuća i dizajnera u izdanju u koje je bitno pristupačnije, a nerijetko i bitno nosivije u svakodnevnim kombinacijama od dizajnerskog modela kojim je inspirirano.

Razlika između high street i high end komada često je očita i vidljiva na prvi pogled, no sve više high street brendova u svojim kolekcijama donose modele koji izgledaju jednako dobro poput onih s high end potpisom.

Najbolji high street odjevni komadi i modni dodaci za proljetnu sezonu

Od promjene estetike i povratka klasicima do premium i conscious linija koje donose spoj još uvijek relativno pristupačnih cijena, kvalitetnih materijala i promišljenog dizajna, high street scena sve češće nudi modele koji će u našem ormaru, baš poput najboljih high end kreacija, stvoriti savršenu osnovu i kojima ćemo se uvijek rado vraćati, bez obzira na nove trendove.

Proljetna sezona na high streetu nije nas razočarala ni ove godine. Odličnih odjevnih komada i modnih dodataka u kojim se možemo vidjeti i uz pomoć kojih ćemo lako kreirati efektne i elegantne kombinacije zaista ne nedostaje. Među najboljima istaknuli su se moderni klasici u neutralnim bojama, basic komadi s trendi pomakom te modeli od raskošnih materijala poput svile, finog pletiva i lana.

Gdje se kriju najbolji high street modeli za proljetnu sezonu? U nastavku otkrijte high street brendove čiji modeli uvijek izgledaju toliko dobro da bismo ih lako mogli zamijeniti s modelima iz high end kolekcija i pronađite neke od njihovih najboljih modela za proljetnu sezonu.


& Other StoriesArketCOSH&MMangoMassimo DuttiZara


Učitati još
Zatvori