Luksuz unutar svakog budžeta? High street modeli koji izgledaju jednako dobro kao oni s high enda

Luksuz unutar svakog budžeta? High street modeli koji izgledaju jednako dobro kao oni s high enda

Davno smo naučili da se dobar stil ne krije u skupim odjevnim komadima i modnim dodacima, već u načinu na koji ih spajamo u kombinacije koje otkrivaju našu individualnost i kreativnost te u samopouzdanju s kojim ih nosimo. Izazov kreiranja savršene garderobe unutar ograničenog budžeta u kojoj se nalazi sve što možemo poželjeti kako bismo ostvarili viziju osobnog stila bitno je olakšala pojava high street brendova.

Kako je high street promijenio modni svijet?

Priča o high street modnoj sceni započela je u Velikoj Britaniji. Iako danas njezinu popularnost pripisujemo brzoj modi i street style kombinacijama popularnih trendseterica koje su pristupačne komade pretvorile u one najpoželjnije, o high street modi pričalo se još u viktorijansko doba. High street je bio naziv za glavnu ulicu u britanskim gradovima na kojoj su se nalazile banke i dućani. Ubrzo, stvorio se i pojam high street mode koji je već od samog početka nosio epitet pristupačnosti svima.

Kroz stoljeća i desetljeća koja su slijedila, high street moda mijenjala se s trendovima – šezdesete su donijele masovnu produkciju, sedamdesete eksploziju cvjetnih uzoraka, osamdesete jastučiće na ramenima, dok su devedesete inspiraciju pronašle na pop sceni i stavila naglasak na traper i platforme, hlače visokog struka i jednostavne crop topove.

Danas, high street scena svake sezone donosi novu modnu priču. Pristupačni modni brendovi preslikavaju sve ono viđeno na modnim pistama, u kolekcijama prestižnih modnih kuća što ju čini raskošnijom no ikad. I dok će razlika između high street i high end komada nerijetko biti vidljiva na prvi pogled, sve više high street brendova u svojim kolekcijama donose modele koji izgledaju jednako dobro poput onih s high end potpisom.

High street modeli luksuznog izgleda

Od promjene estetike i povratka klasicima do premium i conscious linija koje donose spoj još uvijek relativno pristupačnih cijena, kvalitetnih materijala i promišljenog dizajna, high street scena sve češće nudi modele koji će u našem ormaru, baš poput najboljih high end kreacija, stvoriti savršenu osnovu i kojima ćemo se uvijek rado vraćati, bez obzira na nove trendove.

Gdje se kriju najbolji high street modeli za ljetnu sezonu? U nastavku otkrijte high street brendove čiji modeli uvijek izgledaju toliko dobro da bismo ih lako mogli zamijeniti s modelima iz high end kolekcija i pronađite neke od njihovih najboljih modela za ljetnu sezonu.


Massimo Dutti


COS


H&M Conscious Exclusive


Arket


Uterqüe

Foto: Instagram, Arket, COS, H&M, Massimo Dutti, Uterqüe

Učitati još
Zatvori