High end vs. high street: Pronašle smo pristupačno izdanje najpopularnijih balerinka na svijetu

High end vs. high street: Pronašle smo pristupačno izdanje najpopularnijih balerinka na svijetu

Polako se približavamo kraju sezone čizama što znači da je sada idealni trenutak za shopping novih proljetnih cipela. Uz trendi tenisice od kojih smo neke od najboljih već izdvojile ovdje i mokasinke kao jedan od najpoželjnijih it komada ove godine, na listi najpopularnijih proljetnih modela istaknut će se još jedne ravne cipele. Udobne, praktične i elegantne, balerinke su jedan od onih modela kojima se uvijek iznova vraćamo – i to s razlogom. Dovoljno udobne da u njima provedemo cijeli dan i dovoljno elegantne da će se lako uklopiti u svaku odjevne kombinaciju, balerinke ćemo nositi i u 2022. godini.

Proljetna sezona će kao najpoželjnije istaknuti njihovo klasično izdanje. A postoji li modeli klasičniji i kultniji od Chanel balerinka?

Najpopularnije balerinke na svijetu

Chanel balerinke kultni su model koji će zauvijek ostati luksuzan komad vrijedan investicije, klasik u modnom svijetu, savršen odabir i vječna inspiracija u svijetu cipela. Za razliku od brojnih drugih Chanel klasika poput blejzera od tvida i 2.55 torbe, priča o Chanel balerinkama ne započinje s Gabrielle Coco Chanel, već s Karlom Lagerfeldom koji je kreirao prepoznatljive balerinke i predstavio ih u kolekciji modne kuće Chanel 1984. godine. Iako je Karl Lagerfeld bio taj koji je kreirao Chanel balerinke, inspiracija nas ipak vodi do same Coco Chanel.

Kao obožavateljica baleta, Chanel je u 50-im godina kreirala dvobojne slingback cipele inspirirane slobodom pokreta i elegancijom balerina. Upravo će poznate slingback cipele biti glavna inspiracija iza Chanel balerinka.

U posljednjih nekoliko desetljeća, modni trendovi u svijetu balerinka neprestano su se mijenjali, no klasične Chanel balerinke ostale su sinonim za eleganciju. Osim njihovog vječno privlačnog dizajna, Chanel balerinke svoju dugovječnost mogu zahvaliti i sposobnosti modne kuće Chanel za Lagerfeldov dizajn vrati i oživi u novom izdanju. Nakon modela od tvida i u jarkim bojama, Chanel balerinke ove se sezone vraćaju u klasičnom izdanju i crnoj boji.

Kultni model s Chanel potpisom poslužio je i kao inspiracija za najbolje high street balerinke sezone. Ako Chanel model prelazi vaš budžet, Aldo balerinke osvojit će vas vrlo sličnim izgledom, ali bitno pristupačnijom cijenom.

Chanel balerinke vs. Aldo balerinke

U kolekciji za proljeće 2022. godine, poznati brend modnih dodataka Aldo predstavio je pregršt odličnih modela među kojima su se odmah istaknule i osvojile nas balerinke koje neodoljivo podsjećaju na kultni Chanel model.

Baš poput Chanel modela, Aldo balerinke jednostavnih su linija i elegantnog izgleda zbog čega će se savršeno uklopiti u svaki proljetni ormar i look. U proljetnoj kolekciji trenutno su dostupna dva modela. Oba modela ističu se efektnim prošivima i decentnom mašnom, dok se razlikuju u boji – jedan model donosi spoj bež boje i crne kapice, dok je drugi model u potpunosti crne boje.

High end i high street izdanje najpopularnijih balerinka na svijetu otkrijte u nastavku!

High end: Chanel

High street: Aldo

Foto: Instagram, Aldo, Chanel

Učitati još
Zatvori