Unikatan nakit obojen najljepšim bojama i emocijama

Unikatan nakit obojen najljepšim
bojama i emocijama

Svako putovanje s najdražim komadom počinje individualno. Neki ga odabiru prema osobnom stilu i načinu odijevanja, za nekoga je on možda prsten naslijeđen od bake ili majke ispunjen bogatom obiteljskom poviješću i tradicijom, možda se radi o posebnom poklonu uz koji se slavio neki lijepi događaj ili je pak nagrada za osobno postignuće koje je zahtijevalo puno truda i odricanja.

Dakle, nakit nije samo modni dodatak, već maleni komadić nečije prošlosti, sadašnjosti ili čak budućnosti, satkan od intimnih trenutaka i najljepših emocija. Od davnina, ljudi su ga nosili zbog njegovog posebnog značenja i simbolike, izražene kroz odabir određenih materijala, uzoraka, oblika ili čak zemlje porijekla. Upravo je to premisa poznate austrijske marke FREYWILLE kod izrade njihovih bajkovitih kolekcija nakita koje izranjaju iz najljepših paleta boja.

Nakit koji je više od modnog dodatka

Još od 1951.godine, u svojem bečkom ateljeu, FREYWILLE kreira jedinstvene kolekcije nakita posebnom tehnikom emajliranja koja je danas zaštićeno kulturno dobro grada Beča. Radi se o neusporedivoj tehnici kreiranja nakita s vrhunskom ručnom izradbom kroz više od 100 pojedinačnih koraka. Dragocjeni emajl je smjesa fino mljevenog tekućeg stakla obogaćena zlatnim prahom, a čini srce svakog FREYWILLE komada nakita. Umjetničko oslikavanje podrazumijeva posebne vještine za odabir i miješanje boja, traženje idealne temperature i vremena pečenja za svaku od njih. Na kraju, minucioznim pokretima, koji traju satima, svaka se boja nanosi pojedinačno na savršeno pripremljenu površinu emajla. Sve to rezultira savršenim nakitom koji pokazuje ono najljepše od boja, harmoniju u punom sjaju i intenzitetu.

Jedna od najposebnijih FREYWILLE kolekcija dosad

FREYWILLE ima posebnu ediciju unikatnih primjeraka nakita koji sjedinjuju umjetničku vještinu oslikavanja emajla i preciznog zlatarstva u posebna mala remek-djela. 18kt&diamonds edicija sastoji se od prstenja, naušnica, ogrlica i narukvica raskošne izvedbe. Na okvirima od 18 karatnog zlata počivaju neke od najintimnijih priča FREYWILLE dizajnera nadahnute ljepotom življenja, umjetnošću ili emocijama. Primjerice, FREYWILLE prsten Tango je priča o strasti i strpljenju koju utjelovljuje istoimeni argentinski ples. Emotivan zagrljaj dvije duše u plesnom zanosu, prikazan je ispreplitanjem dva zlatna prstena u čarobnu cjelinu zaokruženu opulentnim bojama i motivima slavnih slikarskih velikana, poput Klimta, Moneta, Muche, Hundertwassera ili Gauguina. Asimetričan dizajn prstena omogućuje da se on, jednostavnim zaokretanjem oko prsta, transformira u nekoliko oblika zavisno od kuta zakretanja. Najfinija obrada 18 karatnog zlata i savršeno pečene boje emajla s posebnom nježnošću lome svjetlost i transformiraju je u svjetlucavi sjaj koji laska svakoj ruci koja nosi ovaj prsten.

Ove limitirane FREYWILLE kreacije možete razgledati i isprobati isključivo u ekskluzivnim FREYWILLE  buticima, a među kojima je i onaj u Zagrebu,  Preradovićeva 2.  Za više informacija istražite i FREYWILLE online butik na freywille.com ili  Facebook stranicu Freywille Zagreb.

Modnu fotografiju za  FREYWILLE Tango prsten kreirali su Petar Trbović kojem idu zasluge za kreativno vodstvo i styling,  Jelena Balić potpisuje fotografiju, a Mirta Pejić kosu i make up. U ulozi modela je prelijepa Elena Dizdar.

Foto: Jelena Balić, Freywille

Učitati još
Zatvori