“Femcore”: nova formula za ženstveni styling

“Femcore”: nova formula
za ženstveni styling

Kad govorimo o spolu i modi, unisex je riječ koja opisuje odjeću stvorenu za nošenje, neovisno o spolu vlasnika ormara u kojem se nalazi. I dok se nekima čini besmisleno stavljati oznaku spola na komad tkanine, drugima se jednako besmisleno čini ne stavljati ga. Ipak, iako ju najčešće uspoređujemo i povezujemo s androgenom modom, unisex moda je postala dijelom mainstream kulture. Prije nekoliko sezone jednostavni i nenametljivi unisex komadi stvorili su normcore trend. Inspiriran minimalizmom i jednostavnošću skandinavskog stila i dizajna, normcore je stvarao nepretenciozne kombinacije koje su se isticale zanimljivim siluetama koje su kreirali oversized krojevi. Sve što je izgledalo poput Calvin Klein modela s kraja devedesetih ili udobnih, ali neuglednih reklamnih majici i sličnih komada koji su dotad imali ulogu vikend uniforme u kojoj nismo napuštali udobnost svojeg doma odjednom je postalo cool.

Nakon nekoliko sezona u kojima je normcore osvojio modnu i street style scenu, proljeće donosi novo izdanje popularnog trenda kojeg obožavaju sve kulerice modnog svijeta. Jednostavnost i nenametljivost normcore trenda nova sezona začinila je prozračnim i romantičnim proljetnim komadima poput cvjetnih maxi haljina, ženstvenih midi suknja te romantičnih košulja i bluza. Femcore se brzo istaknuo ne samo kao novi cool trend, već i kao savršena nova formula za ženstveni styling.

FEMCORE: NOVO LICE ŽENSTVENOG STILA

Iza nekih od najzanimljivijih street style izdanja posljednjih mjeseci nalazi se upravo femcore trend. Popularne trendseterice svoje omiljene stroge i strukturirane komade koje izgledaju kao da su posuđeni iz muškog ormara i koji su se u posljednjih nekoliko sezona istaknuli kao njihovi apsolutni favoriti za efektne svakodnevne kombinacije u normcore stilu sada su spojile s najromantičnijim modelima. Naizgled nespojivi komadi stvorili su novu definiciju ženstvenog stila koja prelazi granice poznatog i klasičnog te savršeno odgovora na izazove modernog života.

Od prozračne haljine prebačene preko omiljenog para tarperica do ženstvene midi suknje spojene s bikerskim čizmama ili oversized sakoom vrlo strogog izgleda, femcore trend spojio je najbolje od dva vrlo različita modna trenda, svijeta i izričaja kako bi kreirao savršenu formulu za ženstveni styling za novu generaciju.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori