Omiljena ljetna obuća: Izdvajamo trendi modele bezvremenskih espadrila
Omiljena ljetna obuća: Izdvajamo trendi modele bezvremenskih espadrila

Omiljena ljetna obuća: Izdvajamo trendi
modele bezvremenskih espadrila

Jesu li espadrile u trendu za proljeće i ljeto 2023.? Da! Espadrile su jedan od vječnih klasika kada je obuća u pitanju i sumnjamo da će ikada izaći iz mode.
Ima nešto očaravajuće u vezi s cipelama koje vas podsjećaju na lijepe trenutke i uspomene. Za nas su to popularne espadrile koje nas podsjećaju na ljetne odmore i sunčano vrijeme.

Potječu iz Španjolske, a kasnije je ovaj dizajn popularizirao dizajner Yves Saint Laurent na jugu Francuske. Definitivno su sinonim za bezvremenski europski ljetni stil koji datira još iz Španjolske iz 13. stoljeća, a karakterizira ga potplat sastavljen je od pletenica sušene trave. Od ravne obuće do modno naprednijih verzija s platformom i petom posljednjih godina obožavamo ih kombinirati uz ljetne outfite.

Popularnost ove cipele održala se zahvaljujući minimalističkom dizajnu i prirodnim materijalima, ali Saint Laurent je bio taj koji je espadrile katapultirao u moderni modni jezik. Espadrile su slavno dobile svoj pečat visoke mode kada je Yves Saint Laurent surađivao sa španjolskom kućom espadrila, Castañer, 1970-ih, na verziji s visokom potpeticom dotrajalog proizvoda.

Od 70-ih godina 20. stoljeća espadrile nikada nisu izgubile svoje mjesto u modnom svijetu i mogu se pronaći u širokom spektru stilova, boja i uzoraka, sezonu za sezonom. Ponovno osmišljene u svemu, od platna do svile, s dramatičnim vezanjem ili kao jednostavne natikače i dočarane u širokom rasponu boja i uzoraka, doslovno postoji opcija espadrila za svaki look i svaku priliku. Općenito niža početna cijena također je još jedna prednost ovog vječno šik stila.

Espadrile su, također vrlo prozračne, čak i ako se radi o zatvorenom modelu. Naprimjer, u verziji natikača su idealne za plažu. Odlučite se za jedan takav trendi model i japanke vam neće nedostajati. Osim toga, vašem će izgledu dati suptilan vintage vibe.

Neodoljivi high street modeli za novu sezonu

Chanel je espadrile učinio vrlo šik i elegantnima, ali i high street trgovine potrudile su se da za proljetnu i ljetnu sezonu možete birati između brojnih dizajna.
Pred vama je 10 elegantnih pari espadrila u svim njihovim izdanjima koje ćete nositi ovog ljeta koje će vas podsjećati na sezonu – čak i mjesecima nakon što završi.

Espadrile
Zara
Espadrile
Zara
Espadrile natikače
Mango
Espadrile na vezanje
Zara
Espadrile
Sezane
Espadrile
Bershka (Zalando)
Espadrile s platformom
Tommy Jeans (Zalando)
Espadrile
Next (Zalando)
Espadrile
Rule London (ASOS)
Espadrile natikače
ASOS

FOTO: Instagram (collagevintage, castanerofficial), Mango, Zara, Sezane, Asos, Zalando

Učitati još
Zatvori