Dvije prijateljice dokaz su da iste kombinacije izgledaju odlično bez obzira na veličinu

Dvije prijateljice dokaz su da iste kombinacije izgledaju odlično bez obzira na veličinu

Standardi ljepote nisu ono što su nekada bili. Svjetski poznati super modeli poput Kate Moss i Noami Campbell koje su bile ideali ljepote 90-ih godina, danas se smatraju ikonama, ali više nisu ‘standard’ koje žene žele doseći. 21. stoljeće sa sobom nosi ekspanzivniji svijet u kojemu smo ‘svi mi lijepi’, odnosno onoga koga smatramo ‘lijepim’ odraz je naših vrijednosti. Svijet mode i ljepote postao je prihvatljiviji jer su ljudi to zahtijevali. Veliku ulogu u tome imaju i društvene mreže kroz koje se ideali ljepote mijenjaju.

Modna industrija postaje svakim danom liberalnije mjesto koje počinje otvarati svoja vrata gotovo svakome. Inkluzivnost u modi je nešto čime danas brojni brendovi teže, a možemo reći kako je cijeli val započeo prije gotovo deset godina kada se na sceni pojavila reality zvijezda Kim Kardashian koja je normalizirala obline. Uz nju pobornice inkluzivnosti su i plus size modeli poput Ashley Graham, Iskre Lawrence i Palome Elsesser. Ashley Graham prvi je plus size model koji je krasio naslovnicu Vogue Magazina 2017. godine, a danas je to plus size model Paloma Elesesser koja je lice naslovnice Vogue Magazina za siječanj 2021. godine. Danas i sami možemo vidjeti kako brojni brendovi u svoje kolekcije uvrštavaju i plus size veličine. Modni svijet se polako mijenja, postaje inkluzivniji. Počinje nalikovati na ljude koje susrećemo svaki dan na ulici, prestaje biti idila koju je ne moguće doseći.

Prijateljice koje mijenjaju standarde ljepote

Instagram influencerice, a prije svega i prijateljice, @mariacastellanos_ri i @denisemmercedes pokrenule su #stylenotsize čiji je cilj prikazati iste kombinacije na različitim građama tijela. Maria i Denise različite su fizičke građe, jedna nosi konfekcijski broj 34, dok druga nosi konfekcijski broj 44, jedino što nose isto jest outfit. Cijeli pokret započele su 2019. godine kako bi pokazale da ista kombinacija može odlično izgledati bez obzira na veličinu..

Učitati još
Zatvori