Dr. Martens čizme su se vratile – imamo 6 ideja kako ih nositi ove zime

Dr. Martens čizme su se vratile – imamo
6 ideja kako ih nositi ove zime

Vesta Diesel, naočale Mango

Prava zima nam je stigla, a s njom i sve modne nedoumice po pitanju odjevnih kombinacija. Kako se zagrijati te istovremeno biti stylish ostaje vječno pitanje svake hladne sezone, pitanje na koje se odgovor krije u top komadima koji se izdižu na sam tron najpopularnijih u danom trenutku, a uz to su i zaista funkcionalni po pitanju čuvanja od hladnoće. Dobre čizme i dobar kaput definitivno su na listi prioriteta koji će nas grijati, upotpuniti kombinaciju i zaokružiti zimski stil.

Vesta Diesel, suknja Max&Co, torba Mango, naočale Mango, čarape Calzedonia, čizme Dr. Martens 1460 Vegan

Ove godine možemo definitivno potvrditi da su se grunge čizme vratile jače no ikad. Brojni su brendovi lansirali svoje viđenje ovih stilova, ali jedan je original opet zaživio na street style sceni u posve novim kombinacijama. Pogađate – radi se o Dr. Martens čizmama.

Dr. Martens čizme za zimu pred nama

Nekad zaštitni znak subkultura, zapravo s modne scene nikad nisu nestale već su stalno u rotaciji te s vremena na vrijeme ponovno zasjaju pod svjetlom reflektora. Njihov dizajn i izdržljivost zapravo ih čine vječnim komadom, klasikom, s čijom kupovinom nikad ne možete pogriješiti. Popularno zvane Marte ili Martensice prošle su godine sramežljivo najavile da se njihovo novo doba sprema, a ove su zime trendseterice potvrdile da je to jedina čizma koja im treba za sve dnevne kombinacije.

Kaput Diesel, haljina Pinko, čarape Calzedonia, čizme Dr. Martens Molly Glitter

Ovaj urbani klasik smo navikli viđati u jednostavnim svakodnevnim kombinacijama s omiljenim basic modelima ili u spoju s komadima inspiriranih stilom onih subkultura koje su Dr. Martens čizme i popularizirale. Crni skinny jeans, isprane traperice, parke, bomberice, T-shirtice, debele majice s kapuljačom ili bez nje, flanelske košulje, nekako se automatski povezuju s Martama, no ove se sezone nose u novim kombinacijama, u spoju s najnovijim trendovima i dizajnerskim komadima.

Trendi kombinacije s kultnim klasikom

Za to je, između ostalog, zaslužan i snažan trend mode 90-ih čiji su kultni komadi sada došli na red da se recikliraju. Posljednji put smo Marte u ovakvom mainstream obujmu viđali upravo tada, a danas će biti prvi izbor mnogih koji su tada možda bili premladi da ih nose. Dr. Martens čizme danas dolaze u raznim modelima i zaista možete zadovoljiti sve svoje zahtjeve po pitanju visine, materijala (lansirali su čak i vegansku varijantu) ili boje i uzoraka.

Donosimo odlične ideje inspirirane najnovijim trendovima kako ove sezone u novim i neočekivanim kombinacijama možete nositi Marte. Omiljeni model ćemo nerijetko spojiti s elegantnim kaputima, romantičnim haljinama ili čak klasičnim odijelom, plisiranom suknom, baršunastim hlačama, popularnom puf jaknom, no to ne znači da ne mogu izgledati odlično s najdražim trapericama i oversized džemperom.

Jakna Ienki Ienki (Indigo store), sweatshirt Max & Co., velvet hlače J Brand (Indigo Store), čizme Dr. Martens 1640 Finda II

Inspirirajte se u nastavku, a po savršen model Dr. Martens čizama produžite u najbliži ShoeBeDo dućan ili njihovu online trgovinu.

Jakna Diesel, dolčevita Mango, čarape Calzedonia, čizme Dr. Martens 1460 Pascal Glitter

Jakna Pinko, haljina Diesel, čizme Dr. Martens 1460

Jakna Ienki Ienki (Indigo Store), haljina Pinko, čarape Calzedonia, naočale Mango, čizme Dr. Martens Vonda

Foto: Sanja Jagatić

Model: Emma Galogaža (Talia Model)

Make up: Andrea Leko

Styling: Doris Fatur

Kosa: Salon Evelin

Tekst i kreativno vodstvo: Dunja Rudman

Zahvaljujemo Modernoj galeriji u Zagrebu na ustupljenom prostoru za snimanje.

Učitati još
Zatvori