Cozy kombinacije koje je lako prilagoditi hladnim jutrima i sunčanim popodnevima
Cozy kombinacije koje je lako prilagoditi hladnim jutrima i sunčanim popodnevima

Cozy kombinacije koje je lako prilagoditi hladnim jutrima i sunčanim popodnevima

Stiglo je proljeće, a s njime i ono najvarljivije vrijeme – prijelazno razdoblje kada mnogi ne znaju kako se odijenuti. Prevrtljivo vrijeme sa sobom nosi dileme oko odijevanja, a zimsku garderobu još uvijek ne možemo pospremiti u tzv. sezonski bunker, pa je sada jedina (modna) misija odabrati nekoliko minimalističkih komada koje ćemo moći kombinirati.

U ovom kalendarskom razdoblju ključna je slojevitost, s naglaskom da bazni komadi budu tanji i izrađeni od prirodnih materijala kako bi koža mogla disati, a tijelo se prilagoditi temperaturnim razlikama koje variraju i do 10 stupnjeva u samo 24 sata.

Jedna od naših omiljenih influencerica, Xenia Adonts, živi između New Yorka i Los Angelesa, a njeni outfiti u ovom razdoblju istovremeno koketiraju s klimom istočne i zapadne obale.

Što nosimo u prijelaznom razdoblju?

Ključni komadi koje nosimo u ovom periodu su – džemperi, sweatshirts i blejzeri (ponekad i u istoj kombinaciji) koje inicijalno stiliziramo na majice od viskoze ili pamuka te na taj način slojevito sastavljamo styling koji tijekom dana možemo minimizirati, a obogatiti ponovno u večernjim satima još jednim slojem.

Idete li na posao i natrag autom, ovo je idealno vrijeme da u njemu držite rezervne komade poput tanje jakne ili balonera, pogotovo ako nakon radnih obaveza ne idete direktno kući, već nastavljate dalje. Prijelazno razdoblje zahtijeva pripremu odjeće kao kada se spremate za let zrakoplovom – osnovni outfit ako je vani toplije i dodatne slojeve za niže temperature u samom zrakopovu tijekom leta.

Što se donjeg dijela tiče, kao cozy i trendi opciju bismo izdvojili oversized hlače na crtu ili traperice opuštenog kroja. Možete se poigrati i s modnim dodacima u vidu upečatljive torbe, svilene marame ili klasičnog remena kako biste obogatili kombinaciju.

Kombinacija 1

Nemojte da vas sunce zavara

Takozvano zubato sunce već nas je toliko puta prevarilo pa budite oprezni – pogotovo ako planirate veći dio dana provesti vani. Ako ste planirali nositi majicu i blejzer (koji još uvijek nisu dovoljni za jutarnje temperature) između ova dva sloja obucite tanji kardigan i vizualno ga sakrijte – tako ćete izgledati stylish, ali se nećete morati smrzavati.

Tekst preuzet s Journal.rs

Foto: Zara, Massimo Dutti, H&M Instagram (@xeniaadonts)

Učitati još
Zatvori