Upoznajte brend iza raskošnih haljina koje obožavaju i nose sve trendseterice

Upoznajte brend iza raskošnih haljina koje
obožavaju i nose sve trendseterice

Pedesetih godina prošlog stoljeća, u svijetu dizajna i uređenja interijera pojavio se stil koji je s novim fokusom na jednostavnost i funkcionalnost zaintrigirao i osvojio svijet. Kreiran kroz modernizam kao novi pokret u umjetnosti, arhitekturi i dizajnu tog doba, skandinavski stil ponudio je spoj funkcionalnosti i jednostavnosti inspiriran prirodom i, najčešće, kreiran od prirodnih materijala poput drva i kože. Kao savršeni produžetak skandinavskog mentaliteta i životnog stila, ali i kao stil u kojem je svijet pronašao osvježenje i odmak od megalomanije komercijalizma, skandinavska estetika je kroz desetljeća ne samo zadržavala svoju popularnost, već se i širila izvan granica umjetnosti i dizajna.

Na početku 2010ih modni svijet bio je spreman za promjenu, a u potrazi za osvježenjem oči modnog svijeta okrenule su se prema sjeveru Europe na kojem su Skandinavci stvarali neke sasvim druge trendove, inspirirane prepoznatljivom skandinavskom estetikom s naglaskom na jednostavnost, funkcionalnost i minimalizam. Novi trend bio je stvoren, a njegov početak nalazio se na ulicama skandinavskih gradova i u kolekcijama skandinavskih dizajnera.

ceciliebahnsen
@ceciliebahnsen

NE TAKO TIPIČAN SKANDINAVSKI BREND

Iako je priča o uspjehu skandinavske modne scene započela s pročišćenim minimalizmom, posljednjih nekoliko sezona skandinavski su dizajneri stvorili novi skandi look koji se odmaknuo od jednostavnosti minimalizma i još jednom iznenadio i oduševio modni svijet. Jedan od skandinavskih modnih brendova nove generacije čije kreacije donose odmak od prepoznatljive minimalističke estetike je Cecilie Bahnsen.

Između couture i ready-to-wear mode, modni brend Cecilie Bahnsen danas je jedan od najposebnijih na skandinavskoj, ali i svjetskoj modnoj sceni. Iza brenda koji nosi njezino ime, stoji mlada danska dizajnerica Cecilie Bahnsen koja stvara s ciljem kreiranja luksuzne odjeće bezvremenskog karaktera, ali s dozom opuštenosti.

COUTURE I READY-TO-WEAR SPOJENI ZAJEDNO

Iako neporecivo suvremene, kolekcije s potpisom Cecilie Bahnsen u svojoj su suštini zapravo posveta tradiciji – tradiciji visoke francuske mode i tradiciji skandinavskog dizajna. U francuskoj modi i skandinavskom dizajnu, Cecilie pronalazi inspiraciju i ključne elemente svog dizajnerskog potpisa te gradi prepoznatljivu estetiku. Svaka kreacija iza svojih šavova krije spoj vještine i briljantnosti ručnog rada inspiriranog francuskog visokom modom te skulpturalnih silueta i arhitektonskih volumena inspiriranih skandinavskim stilom, kombinaciju koja donosi novu, suvremenu interpretaciju ženstvenosti.

Dizajnerica koja se nakon studiranja na fakultetu Royal College of Art u Londonu i nakon rada u couture kućama u Parizu vratila u rodni Kopenhagen kako bih pokrenula vlastiti modni brend, svaki odjevni komad stvara od samog početka, ručno dizajnirajući svaki od raskošnih i posebnih materijala.

ceciliebahnsen
@ceciliebahnsen

Vizija i cilj, koje Cecilie iz sezone u sezonu uspješno pretvara u odlične kolekcije, su kreirati odjeću koja će prkositi vremenu i imati moć transformirati onoga tko ju nosi, s neočekivanim kombinacijama mekoće i strukture, minimalnog i maksimalnog, savršenog i nesavršenog.

Svaka nova kolekcija nadovezuje se na onu prethodnu i tako stvara svijet odjevnih komada koji mogu biti nošeni godinama, uvijek na neki novi način i s osobnim pečatom onog tko ih nosi.

ceciliebahnsen
@ceciliebahnsen

U nastavku donosimo pogled na aktualnu kolekciju jednog od najzanimljivijih danskih brendova te nekoliko outfit ideja iz ormara popularnih trendseterica koje su već otkrile svu čar raskošnih, suvremenih i toliko posebnih kreacija s potpisom Cecilie Bahnsen.

Sve modele i novosti o brendu možete pronaći na ceciliebahnsen.com i na službenom Instagram profilu brenda @ceciliebahnsen.

wethepeoplestyle
@wethepeoplestyle
angelafink
@angelafink
val.erie.graves
@val.erie.graves

Foto: Cecilie Bahnsen, Instagram

Učitati još
Zatvori