Najljepši modeli bijelih košulja za jesen

Najljepši modeli bijelih
košulja za jesen

Iako je modnim trendovima ponekad doista teško odoljeti, većina modnih stručnjaka složit će se kako je u vlastitoj garderobi izuzetno bitno imati odjevne klasike na koje će se oslanjati naš vlastiti modni izričaj. Riječ je o svim onim klasičnim odjevnim komadima, kojima inače možda i ne posvećujemo preveliku pažnju, no svejedno igraju  vrlo bitnu ulogu u onim trenucima kada stojimo pred ormarom i smišljamo što ćemo odjenuti.

Kako ti isti trenuci pred ormarom ipak ne bi trajali vječno, već sada možete koncipirati koji će komadi činiti sami temelj vaše jesenske garderobe. Pritom nemojte zaboraviti na bijelu košulju – možda vam dosad nije predstavljala neki pretjerano uzbudljiv komad u ormaru, no sada ponovno dolazi njeno vrijeme i nije nimalo dosadna.

Da će ove jeseni ponovno imati svojih pet minuta slave, vrlo dobru naznaku dale su nam trendseterice na ulicama Kopenhagena, gdje se ovih dana održao još jedan tjedan mode. A prije njih, bijelu su košulju sastavnim dijelom svojih kombinacija učinile i modne insajderice na Tjednu visoke mode u Parizu, koji se održao mjesec dana ranije. I ne samo da su odjenule bijelu košulju, već nam pokazale doslovno sto njenih lica, kao i nebrojene mogućnosti kombiniranja iste.

Ovih ćete dana u trgovinama naći šarolik spektar stilova i modela bijele košulje i u ovoj će se bogatoj ponudi podjednako pronaći modne klasičarke, kao i ljubiteljice pomaknutih ‘statement‘ odjevnih komada. Uz klasičan, skroz ravan kroj bijele košulje koja je lišena bilo kakvih detalja i kao takva idealna za poslovni dress code, tu su i neki avangardniji, oversized modeli bijele košulje, a ona na zanimljivosti dobiva i kada je u pitanju kroj na preklop, detalj volana, kontrastni crni šav ili zamjena gumbiju u boji košulje u neke vrlo upečatljive. U nastavku donosimo nekoliko naših favorita za jesenske dane.

Bijela košulja u high end i high street trgovinama:

Jil Sander (Net-a-Porter)

Equipment (Net-a-Porter)

Frame (Net-a-Porter)

Theory (Net-a-Porter)

Totême (Net-a-Porter)

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Massimo Dutti

Joseph (Net-a-Porter)

Alaïa (Net-a-Porter)

Altuzarra (Net-a-Porter)

Mugler (Net-a-Porter)

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

COS

COS

COS

Zara

Zara

Foto: IMaxTree, Net-a-Porter, Massimo Dutti, H&M, COS, Zara

Preporuka

Zatvori