Belt bags – najpraktičnije torbice za novu sezonu

Belt bags – najpraktičnije
torbice za novu sezonu

A post shared by Débora Rosa (@deborabrosa) on

Strast prema torbama jedna je od najpoznatijih ženskih osobina. Teško je reći koja privrženost je intenzivnija. Ona prema torbama ili prema cipelama. Provedena su  brojna istraživanja, napisane studije o ovom fenomenu, ali i snimljeni filmovi. Žene i torbe već stoljećima se javno vole. To je činjenica, nije mit.

Dobro je znano da iz strasti proizlazi i najveća inspiracija pa zato iz sezone u sezonu možemo birati sve kreativnije i ljepše modele torbica. I tako uživati u svojim novim primjercima uz čiju asistenciju nadograđujemo vlastiti stil.

A post shared by Aimee Song (@songofstyle) on

Lijepo i praktično u jednom modnom dodatku

Torbe su nezaobilazan modni dodatak koji kao da je postao dio nas. Poznat je onaj osjećaj kada izađemo na kratko bez torbice i osjetimo se nepotpuno. Bez nje nedostaje pečat osobnog modnog izričaja. Uz to što su torbice simbol modne osvještenosti i društvene neovisnosti žena, one su i asistentice, čuvarice i pomagačice. Objedinjavaju potrebu za lijepim i praktičnim. Vjerojatno u tome i leži tolika zaluđenost torbama koju rijetko koja žena uopće želi zatomiti. Interes se s godinama razvija, raste i pretvara se u modnu simbiozu ženske osobnosti i mode.

A post shared by Selina (@_me_selina_) on

Belt bags

Svaka žena u svojoj kolekciji ima najrazličitije vrste torbica jer svaka prilika zahtjeva drugačiji pristup. Stoga i drugačiju torbicu. Od onih velikih za svakodnevnu jurnjavu, malih, elegantnih, večernjih, do ruksaka i predimenzioniranih torbi za plažu. I ponekad se čini da niti jedna torba nije dovoljno velika za sve što bismo u nju pohranile.

To ponekad zna biti nepraktično, stoga su posebno u fokusu male torbe oko struka, tzv. belt bags. Ovakve male, praktične torbice s pregradama vraćaju se na velika vrata. Sada su ljepše nego ikad. Toliko su stilizirane da uz njih možemo prošetati i crvenim tepihom. Iako su one zaštitni znak sportskog looka jer nimalo ne smetaju u obavljanju fizičkih aktivnosti, od sada su tako lijepe i otmjene da je teško odlučiti se za omiljeni brend ili izdanje u kojem dolaze.

I uistinu, od onih torbica najpoznatijih modnih dizajnera do street fashion brendova, ponuda je ogromna. Ove sezone sve ćemo ih češće gledati na it djevojkama jer su tako neodoljiv modni dodatak.

A post shared by Nika Huk (@fashionagony) on

Gdje kupiti najbolju torbicu oko struka?

Urban Outfitters

Urban Outfitters

Miu Miu

Miu Miu

Zara

Zara

OKHTEIN

Okhtein

Yuzefi

Yuzefi

Chloe

Chloe

Maje

Maje

Guess

Guess

Valentino

Valentino

Urban Outfitters

Urban Outfitters

Gucci

Gucci

Top Shop

Topshop

Stella-McCartney

Stella McCartney

Rickowens

Rick Owens

stradivarius

Mango

Mango

Wandler

Wandler

Urban Outfitters

Urban Outfitters

Tekst: Dijana Ljubanović

Foto: Instagram, Net a Porter, Zara, Mango, Urban Outfitters, Top Shop

Učitati još
Zatvori