Obitelj Asanović u najopuštenijem modnom izadnju ikad
Obitelj Asanović u najopuštenijem modnom izadnju ikad

Obitelj Asanović u najopuštenijem
modnom izadnju ikad

Pidžama za ‘van’, posljednji it komad iz vrijedne tvornice splitske dizajnerice Anamarije Asanović već su zaludjele brojne trendseterice kao što su Nina Badrić, Doris Dragović i Leonarda Lončar, a sada su stigle i u traper varijanti! Pred objektiv Franka Kelama, talentiranog splitskog fotografa spremno su pozirali najpoznatiji splitski braco i seka, Anamarija i Antonio Asanović čijem skladnom odnosu se svi vrlo često dive.

„Pidžame su mi se u posljednje dvije godine pokazale kao najprodavaniji komad. Prvo ih je počeo nositi moj otac Aljoša, a onda i drugi. Odlične su kada stvarno ne znaš što odjenuti, super su za putovanja, kavu s prijateljicama pa i važan sastanak ako na to nosite štikle. U njima su svi stylish.“ – poručuje mnogima omiljena hrvatska dizajnerica Anamarija Asanović.  

 

Ako je narančasta nova crna, onda su „pidžame“ za van novi sportski luksuz. Odjeća za spavanje“ postala je dio dnevnog outfita kao i jedan od vrućih trendova iz radionica brojnih svjetskih dizajnera koji u posljednjoj godini na vrućim pistama modnih prijestolnica vrlo često prošeću cool, chic i seksi „pidžame“. Ništa ne miriše na proljeće kao lagani materijali, baš kao što ništa ne djeluje profesionalnije od „matching“ outfita, odnosno usklađenog gornjeg i donjeg dijela. Upravo time se vodila i Anamarija kada je kreirala žensku i mušku verziju „pidžame“ za van.

„Jeans je tzv. peri – deri materijal i uvijek u njemu izgledaš cool! Antonio je uskočio opet u ulogu modela jer realno zgodan je i lijep pa koga ću drugog?! – s osmijehom nadodaje Anamarija koja je u 2023. godinu zakoračila puna velikih planova.  Jedan od njih je udruga Traversha koju je osnovala kako bi potaknula najmlađe da steknu vještine šivanja, crtanja i kuhanja. I sama Anamarija je nekada bila velika ljubiteljica predmeta Domaćinstvo u osnovnoj školi pa je na ovaj način željela ponukati i nove generacije među kojima je i njezina kćer Zorka da se zaljube u ove vještine.

„Otkako je krenula u prvi razred sve češće me pita da sa mnom kuha i šiva, pa mi je palo na pamet da time potaknem i nju na kreativno izražavanje. Kako često imamo radionice pred našim splitskim domom gdje Zorkine prijateljice šiju, crtaju i stvaraju nevjerojatne priče – odmah sam shvatila da nije samo Zorka željna toga!

 

Također, u ovoj godini ponovno gostuje na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku sa sada već tradicionalnom radionicom „Moja prva slikovnica“ koju je osmislila s televizijskom reporterkom Marijom Pajić Bačić, autoricom slikovnice „Kapetan Ivo u lovu na dugu“ koju je Anamarija ilustrirala. Pidžame za van potražite na Anamarijinom Instagramu, kao i u njezinom splitskom showroomu u Zadarskoj 12.

 

Foto: Franko Kelam

Učitati još
Zatvori