10×10: Savršena proljetna garderoba u 10 modela i 10 kombinacija

10×10: Savršena proljetna garderoba
u 10 modela i 10 kombinacija

Kako kreirati savršenu garderobu? pitanje je s kojim se susrećemo često – na kraju modne sezone i na početku modne sezone, svaki put kad otvorimo vrata ormara i svaki put kad pomislimo da nemamo što odjenuti. Promišljanja o odijevanju, o osobnom modnom stilu i o kreiranju garderobe koja će biti preslika našeg karaktera, naših interesa i našeg modnog senzibiliteta uvijek su aktualna – na onoj osobnoj razini koja se odnosi na svakog pojedinca, ali i na onoj općenitoj, gotovo filozofskoj razini na kojoj ih za sve nas promišljaju modni entuzijasti i stručnjaci. Upravo su oni promišljanja o osobnoj garderobi odveli korak dalje i podigli na razinu više, a kao rezultat istaknulo se nekoliko različitih modnih filozofija i koncepata. Jedan od najpopularnijih bez sumnje je capsule garderoba.

Koncept capsule garderobe je način odijevanja u kojem je količina odjeće i modnih dodataka ograničena, a funkcionalnost i kvaliteta stavljene su ispred raznolikosti i kvantitete. Ciljevi capsule garderobe uvijek su bili kupovati manje i pametnije te sa što manje komada odjeće stvoriti što veći broj kombinacija. Toj ideji o garderobi sastavljenoj od nekoliko vrlo klasičnih komada koji nisu uvjetovani sezonskim trendovima, već se smatraju svevremenskim komadima koji ne izlaze iz mode ime je još 1970-ih dala Susie Faux. 2016. i 2017. godina fokus su ponovno stavile na capsule garderobu i predstavile njezino novo izdanje za mlađe generacije.

Iako su mnogi ostali vjerni konceptu capsule garderobe sve do danas drugi su htjeli zadržati njezinu funkcionalnost, ali su istovremeno tražili i dodatnu dozu fleksibilnosti. Tu na modnu scenu i u naše ormare ulazi 10×10 koncept!

10×10 :
genijalni koncept iza savršene garderobe

Priča o 10×10 konceptu je, sasvim očekivano, započela online. Na društvenim mrežama i platformama poput Youtubea, Instagrama i modnih blogova, javio se 10x10x10 modni izazov. Cilj izazova bio je odabrati deset odjevnih komada koje ćete u narednih deset dana kombinirati i nositi na deset različitih načina. 10x10x10 izazov bio je istovremeno vrlo intrigantan i zabavan, zbog čega je jako brzo postao jako popularan. Uskoro, mnogi su iza ovog modnog izazova i viralnog hita uočili nešto mnogo više – genijalnu ideju koja bi mogla biti odgovor na početak savršene garderobe. Zašto?

Umjesto nemogućeg odgovora na potragu za jednom formulom koja će uvijek i u svakom ormaru kreirati savršenu garderobu, 10×10 koncept ponudio je najbolji mogući odgovor na početak savršene garderobe. Deset odjevnih komada predstavlja početak i osnovu savršene sezonske garderobe koji će jednako dobro funkcionirati unutar (gotovo) svakog ormara. Na svakom od nas je da toj osnovi garderobe dodamo ostatak koji će ju dodatno začiniti i personalizirati ili u potpunosti prigrlimo minimalizam i zadržimo se samo na njima. U svakom izdanju, 10×10 koncept odlično će funkcionirati.

Kako odabrati deset ključnih odjevnih komada? U svakoj sezoni naši će se prioriteti i favoriti mijenjati, no jedna će stvar uvijek biti ista – svi modeli trebali bi biti klasični, svestrani i funkcionalni, ali s modernim pomakom koji im daje dozu posebnosti i karaktera.

STILISTICA IVA GRADIŠER

10 ključnih odjevnih komada za proljeće …

S obzirom na to da smo tek zakoračili u proljetnu modnu sezonu, a mnogi među nama već su izgubljeni unutar svoje nove proljetne garderobe, odlučile smo uskočiti vam u pomoć i kreirati svoje proljetno izdanje 10×10 koncepta koje će vam, nadamo se, poslužiti kao šalabahter i inspiracija za kreiranje savršene osnove vaše proljetne garderobe.

U nastavku otkrijte 10 ključnih odjevnih komada koje je odabrala stilistica Iva Gradišer, a koji će savršeno funkcionirati u svakoj garderobi, te 10 različitih odjevnih kombinacija koje je Iva stilizirala iz tih deset istih odjevnih komada i pokazala i vama i nama kako izvući maksimum iz proljetne garderobe.

TWINSET JAKNA / MAX MARA PULOVER
STINE GOYA TOP (GARDEROBA STORE) / GANNI KOŠULJA (GARDEROBA STORE) / MAX MARA TOP
MAX MARA BERMUDE / ZARA TRAPERICE / RODEBJER SUKNJA (GARDEROBA STORE)
MAX MARA BLEJZER / MAX MARA HALJINA

Sve što ćete uz ovih deset odjevnih komada trebati za savršenu proljetnu garderobu i uvijek zanimljive kombinaciju su malo inspiracije koju vam donosimo u nastavku te jedan par dobrih cipela i jednu praktičnu torbu za koje smo također pronašli savršeni prijedlog.

… uz samo dva modna dodatka …

FABIO RUSCONI MOKASINKE (KARLA) / COCCINELLE TORBA (KARLA)

… u 10 različitih (i efektnih) odjevnih kombinacija

Look 1

Zara traperice + Max Mara pulover
+ Ganni košulja (Garderoba Store)

Look 2

Max Mara blejzer + Max Mara haljina
+ Stine Goya top (Garderoba Store)

Look 3

Twinset jakna + Zara traperice

Look 4

Rodebjer suknja (Garderoba Store) + Max Mara blejzer
+ Stine Goya top (Garderoba Store)

Look 5

Twinset jakna + Max Mara bermude + Max Mara top

Look 6

Rodebjer suknja (Garderoba Store) + Max Mara pulover
+ Ganni košulja (Garderoba Store)

Look 7

Max Mara pulover + Max Mara bermude

Look 8

Max Mara haljina + Ganni košulja (Garderoba Store)

Look 8

Rodebjer suknja (Garderoba Store) + Max Mara top

Look 10

Twinset jakna + Max Mara haljina

Posebno hvala concept storeu Garderoba, modnoj kući Max Mara, modnoj trgovini Karla i modnom brendu Twinset!

Foto: Sanja Ebip Jagatić

Styling: Iva Gradišer

Kreativno vodstvo i tekst: Ela Jarni

Učitati još
Zatvori