Trendovi koji su obilježili 2015., a nosit ćemo ih u 2016.

Godina koja je na izmaku može se opisati kao jedna od eklektičnih modnih godina koja je obuhvatila različite trendove. Dominacija određenih stilova vidljiva je kroz kolekcije predstavljene na Tjednima mode kao i u street style kombinacijama. Donosimo pregled trendova koji su obilježili 2015., a sigurni smo da će se nositi i u novoj godini.

predimenzionirani

Predimenzionirana odjeća

Jedan od trendova koji je doživio svoj vrhunac je ‘oversized’ odjeća koja graniči s muškom i ženskom modom, a svoje mjesto je našla u street style kombinacijama poznatih fashionistica i modnih blogerica.

streetstyleproljece-10

Stil 70-ih

Doba ljubavi, kreativnosti i pomicanja granica, u 2015. dominiralo je svim modnim kombinacijama. Tako smo s radošću prigrlili trapezice, resice, brušenu kožu, lepršave veste, boho haljine i ostale modele koji u sebi nose duh 70-ih.

slojevitost

Slojevitost

Trend o kojem se dosta pisalo, nosit će se i iduće godine, što zbog svoje praktičnosti, ali i urbanog osjećaja. Slojevita odjeća daje novu dimenziju svakom modelu, a kompletan ‘look’ čini posebnim. Slojevitost je bezvremenski modni trend pa ženama ne predstavlja veliki problem jer pritom mogu iskoristiti svoje modno znanje te kreirati zanimljive i jedinstvene kombinacije.

Paris-str-F15-136

Minimalizam

Ako ste siti modnog ekstremizma, minimalistički stil je odličan izbor za vas. Osim što naginje klasici, kombinira jednostavnost i estetiku koja se nalazi u jednostavnim linijama, ograničenoj paleti boja i čišćoj silueti. Minimalistički stil podrazumijeva monokromno odijevanje i neupadljive nijanse, a samim time je postao jedan od istaknutijih trendova koje ćemo nositi i iduće godine.

Paris-HC-str-RF15-9729

Boho

Dominacija ovog trenda vidljiva je tijekom cijele godine. Romantičnost koju nosi opušteni boho stil, ponajprije u modnim dodacima i upečatljivim komadima odjeće, nastavit će vladati modnim pistama i street style kombinacijama, posebice u proljeće i ljeto.

tenisice

Sportski ‘look’

U 2015. godini svjedočili smo popularizaciji sportske odjeće i obuće, koja više nije rezervirana za sportske aktivnosti, već za elegantne casual kombinacije, kojima nisu mogle odoljeti ni najpoznatije svjetske fashionistice. Retro modeli tenisica, te oni redizajnirani, doživjeli su zasluženi povratak, i u 2016. će im popularnost zasigurno i dalje rasti.

Foto: Imaxtree

0