Trend report: Karirano

Ovaj uzorak na modne piste vratili su dizajneri na ovogodišnjim Tjednima mode i tako potvrdili dominaciju printeva. Karirana odjeća je bezvremenski modni klasik koji je simbol Škotske i njenog identiteta. Svake sezone popularnost dostiže u jesenskim i zimskim danima, a iako je davno bila rezervirana samo za mušku populaciju, danas u njoj uživaju fashionistice diljem svijeta.

kariranopost

Giambattista Valli

Vivienne Westwood je jedna od dizajnerica koja je proslavila ovaj uzorak, a u njemu je uvijek vidljiv utjecaj punk i grunge mode. Tartan odavno nije tabu tema, a možete ga spojiti i s ostalim printevima, animalnim ili floralnim te postići upečatljiv izgled. Ove sezone karirani uzorak dolazi u različitim varijantama, dizajneri su se odmaknuli od tradicionalnog izgleda te eksperimentiraju i s bojama i s materijalom.

kariranopost2

Miu Miu

Ovaj uzorak uvukao se u elegantne komade poput ponča i kaputa ali dolazi i u casual izdanjima poput vesti i košulja. Reinterpretiran na različite načine, najbolje dolazi do izražaja uz crno-bijele kombinacije, ili jednostavne nijanse tipične za zimu, poput sive ili smeđe. Odvažni će se odlučiti i na modne dodatke u ovom stilu. Donosimo neke od komada u kojima možete uživati ovu jesen.

Foto: Imaxtree

0