Volite li točkice?

Svjetski brendovi kao što su Givenchy, Marc by Marc Jacobs, Victoria Beckham ili Dolce & Gabbana najavili su povratak svima dobro poznatih točkica što nam pokazuje da je moda priča koja se konstantno ponavlja kroz dekade. Ove godine boje i uzorci su veći i odvažniji, a nerijetko su obojeni u kričave nijanse.

Taoray Wang

Taoray Wang, jesen 2015.

Voljela ih je Marilyn Monroe, Christian Dior im je posvetio cijelu kolekciju haljina, a Franka Sinatru je točkasta manija, koja je vladala zlatnim dobom Hollywooda, inspirirala za nastanak balade “Polka Dots and Moonbeams”. Bilo da su kombinirane s geometrijskim prugicama ili cvjetnim uzorkom, velike ili male, točkice 30-ih doživljavaju procvat.

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana, proljeće/ljeto 2015.

Danas točkicama neizbježno pokušavamo dočarati prošlost, to je svojevrsni prikaz nostalgije za rockabilly scenom i ženstvenosti u svom izvornom obliku. Bluza ili suknja u Disney Minnie stilu, začinit će vašu garderobu, a hlače prožete samozatajnim točkicama učinit će više chic svaku odjevnu kombinaciju. Iako ste ih naviknuli gledati u crno-bijeloj varijanti, ove sezone pravila nema. Posegnite za trendovskim uzorkom i priuštite si pravi modni ‘boost’.

0