Najljepše fotografije s Tjedna visoke mode u Parizu

Ako vas je ikad zanimalo što se doista događa iza kulisa Tjedna visoke mode u Parizu i kako točno nastaje najskupocjenija odjeća na svijetu koja već na prvi pogled oduzima dah promatrača, pravo je vrijeme da pogledate Netflixov ‘7 Days Out’. Riječ je o dokuserijalu u kojem je jedna epizoda posvećena legendarnoj modnoj kući Chanel i njenoj haute couture reviji za proljeće/ljeto 2018. U tih 40-ak minuta, sažete su sve emocije, strahovi, strepnje i nervoza koja prethodi samom modnom showu, a u prvi plan stavljena su imena i lica za koja inače uopće ne znamo, a najviše su zaslužna za svaku od tih izvanserijskih haute couture kreacija koje će modeli prošetati pistom i u koje su utkani sati i sati rada, truda i volje. Pogledate li samo ovu epizodu, dobit ćete predodžbu zašto je visoka moda doista ‘visoka’ i što ju izdvaja iz mase, a osim luksuznih materijala, to je svakako metikulozan rad vrijednih i beskrajno talentiranih krojačica svjetskih modnih kuća.

Sve ovo uvertira je u aktualni Tjedan visoke mode koji se ovih dana održava u Parizu, s kreacijama koje se predstavljaju za sezonu proljeće/ljeto 2019. i za klijentelu najdubljih džepova. Skupocjene haljine s aktualnog haute couture tjedna ponekad se pojave i na crvenom tepihu, pa je za očekivati kako ćemo neke od njih vidjeti i na nadolazećim Oscarima, gdje će glumice odmjeravati snage svojim modnim izdanjima.

Dosad su svoje kolekcije na Tjednu visoke mode predstavili velikani poput Chanela, Diora, Gimabattiste Vallija, Armanija i Givenchyja. Dior i Chanel očekivano su očarali scenografijom (ali i kolekcijama), a ovacije je na račun svoje kolekcije za Givenchy dobila i Claire Weight Keller. U nastavku izdvajamo najbolje trenutke i najljepše fotografije s haute couture događanja ove sezone.

CHRISTIAN DIOR

CHANEL

ALEXANDER VAUTHIER

ALEXIS MABILLE

ARMANI

GIVENCHY

GIAMBATTISTA VALLI

Foto: IMaxTree

0