Tjedan mode u Parizu: Top lookovi za jesen 2015.

Modna prijestolnica koja je oblikovala arhitekturu, europski ‘haute couture’ i podarila nam neke od najvećih dizajnera današnjice, pokazala je da je stil ono s čime su Parižani rođeni. U Parizu je sve dopušteno, od minimalizma, do ‘brunch’ pozornice na kakvoj su se družili modeli na Chanelovoj reviji do trendovskih kolekcija inspiranih 60-ima i 70-ima. Raznolikosti ne nedostaje.

Balmain : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2015/2016

Balmain

Kreativni dizajneri su se poigrali sa krojevima i linijama, svaka revija je bila prava modna poslastica. Žongliranje između muških odjevnih komada, vintage krojeva i ekscentričnih modnih dodataka obilježilo je ovogodišnji Tjedan mode. Ženstvenost je izražena u svom najboljem obliku, od raskošnih haljina do pencil suknji, geometrijskih motiva i  tvida koji  izgleda suvremeno i chic.

Modni detalji su u prvom planu i na Rochas reviji, remeni odvažno naglašavaju struk plisiranih haljina, a nije se štedilo ni na jarkim bojama, šljokicama te lakiranim detaljima. Visoke čizme su stupale na Diorovu pistu seksipilinije no ikad.

‘Street style’ efekt viđen u kolekcijama u Parizu nikad nije uobičajan, dizajnere inspirira ulična moda koja svojevrsni trend u kreiranju odjeće ali nikad bez doze sofisticiranosti. Pončo ili veste, čak i hlače širokih nogavica razrađene su do posljednjih detalja, a svaka kolekcija sadrži onaj iskonski pariški šarm. Donosimo vam deset top lookova iz Pariza.

Rochas : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2015/2016

Rochas

Lanvin : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2015/2016

Lanvin

Balenciaga : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2015/2016

Balenciaga

Chloe : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2015/2016

Chloé

Givenchy : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2015/2016

Givenchy

Christian Dior

Christian Dior

Elie Saab : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2015/2016

Elie Saab

Valentino

Valentino

Saint Laurent

Saint Laurent

Foto: Getty images

0