Tjedan mode u New Yorku: Top lookovi za jesen 2015.

Tjedan mode u New Yorku: Top
lookovi za jesen 2015.

Kao što smo i očekivali, Njujorški tjedan mode je stilski ‘melting pot’ koji okuplja različite modne senzibilitete pod istim krovom. Ove godine dizajneri su inspiraciju pronašli u ‘streetwear’ izgledu koji kombinira udobnost, ležernost i minimalizam uz pokoju jarku boju da začini kolekciju. Nostalgična vibra 70-tih prisutna je u krojevima koji upotpunjuju retro izgled odjevnih komada, ali ne obuhvaćaju u potpunosti izvorni stil. Izbori boja i silueta vraćaju nas vrijeme kada je moda prije svega predstavljala opuštenost i funkcionalnost ali u isto vrijeme osjeća se prisutnost modernog doba.

new york fashion week

Alexander Wang, Diane Von Furstenberg, Tommy Hilfiger, Victoria Beckham, Rodarte, Oscar De La Renta, Vera Wang, Derek Lam, Narciso Rodriguez samo su neki od dizajnera koji su svoje kolekcije predstavili na ovogodišnjem tjednu mode u New Yorku. Frigidne vremenske prilike nadahnule su dizajnere da posegnu za krznom koje će nas grijati i iduće zime, kao jakna ili kao detalj na pojedinim dijelovima odjeće.

Neutralne boje, topli tonovi uz tartan šik i mrežaste materijale, prisutni su u mnogim kolekcijama, a utjecaj ulične mode vidi se i kroz stilski pristup dizajnera čije kolekcije djeluju pomalo ‘unisex’.
Suknje i koktel haljine odražavaju nepretencioznost, a dizajneri poput Marc by Marc Jacobs i Alexandra Wanga podsjećaju na punk revoluciju, i potvrđuju da su suvremene žene emancipirane, snažne i samosvjesne. Na modne piste vratio se remen kao neizostavni modni detalj, a raslojavanje, upotreba kože, metalnih zakovica, vrećastih rezova, obilježili su ovogodišnji tjedan mode koji možemo okarakterizirati kao ‘grunge’ viziju jeseni/zime koja slavi žensku eleganciju.

Donosimo vam top lookove iz New Yorka:

Narciso Rodriguez

Narciso Roudriguez

Rodarte

Rodarte

3.1 Phillip Lim

3.1 Phillip Lim

Alexander Wang

Alexander Wang

Diane Von Furstenberg

Diane von Furstenberg

Oscar De La Renta

Oscar De La Renta

Marc by Marc Jacobs

Marc by Marc Jacobs

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger

Derek Lam

Derek Lam

Vera Wang

Vera Wang

Foto: Imaxtree

Preporuka

Zatvori