Iz prvih redova revije modne kuće Prada –  Kylie Jenner zasjala u maloj crnoj haljini s kristalima
Iz prvih redova revije modne kuće Prada –  Kylie Jenner zasjala u maloj crnoj haljini s kristalima

Iz prvih redova revije modne kuće Prada –  Kylie Jenner zasjala u maloj crnoj haljini s kristalima

Moć male crne haljine ispisana je kroz modnu povijest. Toliko jednostavan, a istovremeno svevremenski statement komad nikada neće doživjeti alternaciju jer modna terminologija počinje i završava s terminom mala drna haljina.

Tjedni mode kao glavni zadatak imaju postavljanje novih (starih) trendova, a modna kuća Prada vratila se ključnom komadu koji su (svaka na svoj način) prošetale glumice Scarlett Johhanson i Emma Watson.

MFW Emma Watson_profimedia

Mala crna haljnina u izdanju modne kuće Prada

Kako je mala crna haljina temelj svakog stilskog predavanja, Prada je u tom slučaju položila ovaj ispit s desetkom. Čini nam se da se svi dizajneri kroz proteklu sezonu vraćaju simplifikaciji kolekcija i pročišćenijim formama, a odluka da mini haljina bude dominantan detalj je jasno poslana poruka modnoj konkurenciji. S filozofskog aspekta – mala crna haljina označava povratak na nultu točku.

Kako je modna kuća Prada kroz poslednje desetljeće dosta eksperimentirala i posljedično utemeljivala nove trendove sada taj dragocjeni prostor (nesebično) ostavlja drugima. Jer, nekada je poruka iz prvog reda glasnija od one s piste.

Mala crna haljina s pomakom

Pored holivudskih glumica Prada reviju iz prvog reda pratila je i reality senzacija Kylie Jenner. Ona se (također) opredijelila za verziju male crne haljine, ali je njen model bio dodatno ukrašen kristalima. Uska klasična haljina s već karakterističnim metalnim Prada trokuom pravo je osvježenje i mini odstupanje od klasike, a Kylie je outfit iznjela na sebi svojstven način.

Regionalna manekenka debitirala na reviji

Srpska manekenka Nikolina Vrekić, kojoj je matična agencija J’s Management, debitirala je upravo na S/S ‘24 Prada reviji u Milanu. Ona je ovaj veliki uspjeh posvetila svojim agentima koji su vjerovali u nju od samog početka, neodustavši od misije da njen debi bude za jednu od najpoznatijih modnih kuća, iako je to u svijetu modelinga veliki rizik. Kao što znamo – rizik se ponekad i isplati.

*Članak preuzet sa Journal.rs.

Foto: Profimedia, Instagram, Prada

Učitati još
Zatvori