Jesu li ove tenisice pravi izbor za trčanje?

Jesu li ove tenisice pravi
izbor za trčanje?

print-smooth-naslovna

Reebok, poznat kao svjetski lider u fitnes industriji, s posebnim naglaskom na CrossFit i Spartan race, definitivno se vraća svojim korijenima i to upravo s ekskluzivnom Print Smooth tenisicom za trčanje. Povijest Reeboka seže u daleku 1890. godinu, kada je Joseph William Foster započeo izrađivati tenisice za trčanje s čavlićima, tada novitet i pravi luksuz, namijenjene za atletske staze od zemlje, tzv. “šljake”. Sportaš koji je prvi imao privilegiju i čast testirati taj model bio je Alf Shrubb, koji je s tim modelom tenisice u jednom danu oborio čak tri svjetska rekorda u trčanju. Tada je bilo posve jasno da je zvijezda rođena, a danas njezin legendarni duh prepoznajemo u svim sprintericama koje koriste trkači na atletskim stadionima diljem svijeta.

Od izuma prve sprinterica pa sve do danas, inovativnim proizvodnim tehnologijama dolazimo do ove zadnje inovacije – Print Smooth tenisice. U Hrvatskoj je Print Smooth stavljen pod povećalo najboljih trenera- njih više od 120 fitness i CrossFit entuzijasta, pilates i aerobic instruktora, dobili su priliku testirati i ocijeniti njezina svojstva i kvalitetu. Nizali su tako svoje kilometre i otkrivali neke nove terene kako bi rezultat ovog istraživanja bio što realnija za ovaj novi proizvod iz Reebokove kreativne radionice.

GLAVNE KARAKTERISTIKE PRINT SMOOTH TENISICA

• Gornjište je izrađeno od Jacquard materijala koji osigurava maksimalnu fleksibilnost i čvrstoću, a sve to bez ijednog šava.

• Posebni čepići na potplatu omogućavaju dodatnu fleksibilnost, dok mrežna kontura osigurava čvrstoću i stabilnost. To tenisicu čini prilagodljivom svakom stopalu i svakoj podlozi.

• Poseban sloj legure duž cijele tenisice pruža dodatnu mekoću, bez obzira na dio stopala kojim se amortizira doticaj s podlogom.

print-smooth-1

Nakon procesa testiranja i ispunjavanja upitnika, treneri su s jednakom pažnjom morali dati i opisnu ocjenu Print Smooth-u, a ovo su neke od njih:

“Izrazito mekana i udobna tenisica za svakodnevno nošenje. Lagana je i prozračna te jednostavnog ali lijepog dizajna. Ugodna je za trčanje i ima dobru amortizaciju prilikom doskoka i koraka od pete prema prstima, no zbog mekoće ostavlja dojam da nije najbolja u agresivnijem trčanju, promjenama brzine, sprintevima, neravnom terenu i slično, već idealna i gotovo specijalizirano dizajnirana za kontinuirano trčanje konstantnom brzinom na ravnoj, tvrdoj podlozi poput asfalta i atletske staze.” Rekao je Marko Č.

“Trenerica sam u teretani i vodim grupne treninge. Tijekom svoje dugogodišnje sportske karijere koristila sam tenisice različitih proizvođača. Nakon što sam isprobala nove Reebok Print Smooth tenisice, odmah sam osjetila razliku. Tenisica je mekana, udobna, prozračna i lagana. Prilikom vježbanja i trčanja pokazala se izrazito stabilnom. Tenisice nosim i prilikom drugih svakodnevnih aktivnosti (bilo da sam u šetanji ili na poslu) i primjećujem da nakon nošenja ove tenisice nemam više bolova u nogama!” Rekla je Ana T.

Print Smooth testirala sam prilikom trčanja po otvorenom na mekanoj podlozi, kao i na betonu i pokazale su se odlične za trčanje. Vrlo dobre su i u grupnim fitness programima u dvorani. Kroz doljnjište udarci su odlično apsorbirani i ne kližu se pri korištenju u dvorani. Tenisice su mi malčice preširoke u predjelu prstiju, ali me to nije ograničavalo niti u jednim sportskim aktivnostima.” Rekla je Jana Č.

U zaključku ovog testiranja valja istaknuti kako je od ukupnog broja ispitanika, njih 120, tenisici dodijelilo prosječnu ocjenu 4,50. Udobnosti daju ocjenu 4,85, a kvaliteti je dodijeljena prosječna ocjena 4,40. Fleksibilnost tenisice zaslužila je fantastičnu ocjenu 4,58, a preporučuje ih čak 93% ispitanika.

Valja naglasiti kako ovakav način testiranja još nikada nije bio proveden na Hrvatskom tržištu, a treneri su po završetku ovog dojmljivog i zanimljivog testiranja jednoglasno donijeli svoj sud: ‘Print Smooth tenisica je odlična za trčanje i hodanje te je kao takvu preporučujemo.’

DOĐITE NA REEBOKXCHALLENGE UTRKU I OSVOJITE PRINT SMOOTH

Na Maksimiru se 8. travnja održava treći po redu ReebokXchallenge. Ovoga puta Reebok je pripremio utrku ‘Before & After’ na 6 kilometara (i još malo), a najbrže trkače Reebok i partner projekta Intersport nagrađuju Print Smooth tenisicama, koje dolaze u muškoj i ženskoj varijanti. Sudjelovanje je besplatno za sve, a za utrku se potrebno prijaviti na ovom linku.

Najnoviji modeli Print Smooth dostupni su u Reebok FitHub storeu Arena Centar i maloprodajnoj mreži Reebokovih partnera – Intersport, Ferivi Sport, MG Sport, Top Sport, Fithub Avenue Mall, #One Split po cijeni od 599,00 kuna.

Učitati još
Zatvori