Style inspiracija: Ante Begić
Style inspiracija: Ante Begić

Style inspiracija: Ante Begić

Style inspiracija je modna rubrika u kojoj svaki tjedan ugostimo nekoga tko nas modno inspirira. Ne postoji točna definicija biranja naših gostiju, oni su posebni i raznoliki, ali vrlo inspirativni i stylish. Moda je vrsta umjetničke grane koje je imala popriličan utjecaj na društvo. Nije riječ samo o estetici već i angažiranosti i utjecaju iste na društvo, ali i pojedinca. Stil puno govori o nama kao ljudima u smislu našeg vizualnog pogleda na svijet. Imati stila značilo bi ne pratiti slijepo trendove već imati vlastiti izričaj, a nove komade ukomponirati u postojeće koje imamo. Ovog puta, u našu rubriku ugostili smo mladog dizajnera Antu Begića čiji nas stil i rad uvijek iznova oduševi. Postavili smo mu ključna pitanja o modi, a u nastavku saznajte odgovore.

  • Kako bi opisao svoj modni stil?

Za svoj stil bih rekao da je eklektičan — ključ mojih odabira je u detaljima  kao što su npr. krojevi, materijali i vrsta tiska apliciranih motiva. Stil je uvijek opušten s malim utjecajem berlinske underground house scene. Uvijek preferiram stavljati naglasak na jedan odjevni predmet, a tonovi su često svedeni na crno —bijelo.

  • Koje ključne komade bi izdvojio za jesensku sezonu?

Moram reći da mi je jesen najdraže godišnje doba i jako se veselim sezoni jer ću nositi široke jakne, blejzere, trenirke, hlače i slično. Moj klasik je uvijek predimenzionirana bijela ili crna majica. Na to ću svakako kombinirati relaxed hlače širokih nogavica. I naravno neke jako cool tenisice da zaokruže cijelu priču + crne naočale, dobar parfem i neizbježni modni detalj je svakako ruksak.

Antin stil je eklektičan s futurističkim pomakom. Možemo primijetiti kako je oversized njegov zaštitni znak, a moda igra u kojoj svakodnevno traži inspiraciju. Kao vizualni dizajner ima poseban odnos prema bojama, uzorcima i samoj estetici. Dizajn je grana umjetnosti koja uvijek pomiče granice i otvara pitanja iz raznih perspektiva, što možemo primijetiti i na Antinom Instagram profilu gdje vješto koketira s dizajnom, vizualom i modom. S obzirom na njegov poseban stil, izvukli smo ključne komade kao rekonstrukciju njegovih outfita.

Balenciaga
Učitati još
Zatvori