Cure na Instagramu obožavaju prugice za proljeće

Ako postoji jedan uzorak koji je vječan, onda su to definitivno dobre, stare prugice. Odličan su izbor u različitim prigodama, bez obzira na to radi li se o formalnijim ili ležernijim prigodama. T-shirt s prugicama apsolutni je must have u svakom ormaru, osobito u proljetno doba, a to potvrđuju domaće i strane djevojke na Instragramu koje su izvrsna inspiracija za ona jutra kad stojimo pred ormarom i muči nas ona vječna “nemam-što-obući”.

Klasika je uvijek dobrodošla

Ovaj komad ima i bogatu povijest – prugasta majica prvi se put pojavila 1858. i to u muškom ormaru, kao dio službene uniforme Francuske mornarice kako bi se mornari razlikovali od drugih muškaraca. Genijalnost ovog komada, tzv. breton majice koja u izvornom obliku ima 21 prugicu, brzo je prepoznala i Coco Chanel, a kasnije su je nosile velike modne ikone poput Audrey Hepburn i Brigite Bardot.

Pojam “francuski chic” jednostavno je nezamisliv bez prugaste majice, a slobodno možemo reći da danas gotovo i nema dame koja nema bar jednu varijantu mornarske majice u ormaru. Nije ni čudo, s obzirom na to da je dobro došla u svim godišnjim dobima, ali i različitim prilikama.

Outfit s kojim nikad nema greške je spoj prugaste majice i traperica, uz dodatak nekoliko zlatnih detalja poput naušnica ili niza lančića. Takav je styling idealan za cijeli dan u gradu, od jutarnje kave, preko posla pa do večernjeg izlaska gdje su salonke i mnogo nakita neoizostavni dodaci.

Prugice nisu rezervirane samo za T-shirte, nego i za mekane, predimenzionirane džempere koji su idealni za prijelazno razdoblje, ali i savršeni za kombiniranje s ljetnim komadima. Prugasti je džemper sjajna investicija jer, jednom kad uđe u ormar, postaje omiljen izbor za svaki dan, bez obzira na to radi li se o zimskim danima uz kapute ili hladna proljetna jutra uz lepršave haljine i suknje.

Idu sa svime, od cvjetića do točkica

Iako je dugo vremena bilo “zabranjeno”, kombiniranje različitih uzoraka ponovno se našlo na modnom tronu, a vrijedi samo jedno pravilo: što luđe, to bolje. Iako su klasične, prugice su mnogima omiljen izbor za spajanje s drugim uzorcima, osobito s cvjetnim, točkastim i kariranim. Naravno, odvažne dame nosit će i prugice s prugicama, a jednostavnim modnim dodacima “smirit” će upečatljiv prugasti look.

Djevojke na Instagramu pokazuju da su mogućnosti s ovim svevremenskim komadom neograničene. Potrebno je samo malo modne hrabrosti i mašte, a ako je ponestane, uvijek su tu društvene mreže gdje nas dva-tri scrolla dijeli od nove modne inspiracije.

Foto: Instagram

0