Što s odjećom koju više ne nosite i ne želite?

Što s odjećom koju više ne
nosite i ne želite?

@emmahill

Početak nove godine i modni noviteti koji su već stigli na police naših omiljenih modnih trgovina unutar prvih proljetnih kolekcija potaknuli su nas da zavirimo u svoje ormare. Već na prvi pogled, na policama i vješalicama uočit ćemo svoje modne favorite, ali i nekoliko odjevnih komada koje više ne nosimo ili ih nikad ni nismo nosili. Što s odjećom koju ne nosimo ili ne želimo? Vrijeme je za čišćenje ormara i veliku transformaciju garderobe.

Kako bismo izbjegli onaj osjećaj izgubljenosti unutar vlastitog ormara i osjećaj tjeskobe koji nerijetko dolazi s njim, prvi korak krije se u jednostavnom triku – izvadite sve iz ormara i stvorite efekt okretanja nove, prazne stranice. Nakon što ste sve izvadili iz ormara, odvojite komade koje niste nosili cijele sezone ili su se tijekom sezone uništili te sezonske komade koje ćete spremiti ih u prazni kofer ili odgovarajuće kutije za pohranu stvari. Preostale odjevne komade koje volite i nosite možete vratiti u ormar.

@mija_mija

Jedino što je preostalo su odjevni komadi koje ne nosite ili koji više nisu nosivi. Gdje s njima? U nastavku donosimo tri ideje kako se riješiti svih odjevnih komada koje više ne nosite i ne želite.

Recikliranje odjeće

Recikliranje odjeće savršeni je način da se riješite svih onih odjevnih komada koji više nisu nosivi. Napunite vrećice odjevnim komadima koji imaju nepopravljive greške i oštećenje i odnesite ih na jedno od mjesta za recikliranje odjeće. U većini većih mjesta pronaći ćete kontejnere u koje možete odložiti odjeću za recikliranje, a svoju odjeću možete odnijeti i u najbližu H&M trgovine gdje ćete za vrećicu odjeće za recikliranje dobiti i kupon za popustom.

Zamjena odjeće

@collagevintage

Nakon što ste se riješili odjeće koja više nije nosiva, vrijeme je da se pobrinete i za sve one odjevne komade koje više ne želite u svom ormaru. Jedan od najzabavnijih načina je razmjena odjeće s prijateljicama. Organizirajte vikend druženje na koje će svi donijeti odjevne komade koje više ne nose i ne žele. Osim što ćete se riješiti odjevnih komada koje više ne želite, možda pronađete i nekoliko odličnih modnih ulova iz ormara vaših prijateljica.

Buvljaci,second hand online shopovi i aplikacije

Posljednji način na koji se možete riješiti svih odjevnih komada i modnih dodataka koje više ne nosite i ne želite u svojoj garderobi su sve popularniji buvljaci, second hand online shopovi i mobilne aplikacije. Buvljaci su najjednostavniji način prodaje second hand odjeće. Uz simboličnu kotizaciju koju će vas tražiti za mjesto na buvljaku, u nekoliko sati moći ćete se riješiti velike količine odjeće koju ne želite i pritom zaraditi nešto novaca.

@collagevintage

Drugi način da se riješite odjeće koju više ne nosite i ne želite i pritom nešto zaradite je prodajom putem online second hand shopova i aplikacija. Moje krpice najpopularnija su hrvatska platforma za prodaju odjeće, a uz njih svoju odjeću možete prodavati i preko Ebaya i mobilnih aplikacija poput Depopa. Vestiaire Collective je online second hand shop za dizajnersku odjeću na kojoj se možete riješiti svih luksuznih odjevnih komada i modnih dodataka koje više ne želite u svojoj garderobi.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori