High street brend koji ćemo obožavati u 2017.

High street brend koji ćemo
obožavati u 2017.

9

Zanimljivu estetiku mladog high street brenda Staud osnovanog 2015. godine već su otkrile sve naše omiljene it djevojke. Iza odjeće koja je lako našla put do ormara Alexe Chung, Dakote Johnson, Leandre Medine i Dakote Fanning nalazi se Sarah Staudinger, bivša kreativna direktorica popularnog high street brenda Reformation koja je svoje iskustvo rada u modnoj industriji i high street modi spojila s jednostavnom estetikom, istovremenom neovisnom o trenutnim trendovima, ali još uvijek trenutnom i svježom na modnoj sceni.

7

Spojem trenutnog i inspiriranog vintage modom, jednostavnih silueta i raskošnih materijala Sarah je stvorila jedinstvene kolekcije u kojima je klasičnom dala svježinu, a trenutnim trendovima suptilnost basic komada. Svaki komad, iako dio užurbanog svijeta high street mode i namijenjen širokoj publici, rezultat je promišljenog dizajna i estetike koja progovara kroz emocijom vođene linije. Kako se Staud nalazi na samom početku svoje zanimljive modne priče, granice njegovog dometa, jednako kao i veličina produkcije, znatno su manje od onih velikih high street brendova, no Sarah i njezin partner George Augusto svakom novom kolekcijom usmjereni su na stvaranje što veće publike i osvajanje što više ljubitelja pristupačne mode promišljenog dizajna.

8

Najnovija kolekcija trenutno dostupna u online shopu na službenoj stranici brenda ispunjena je basic komadima poput bijele rebraste majice, plavih traper hlača i ležerne majice s kapuljačom i komadima poput baršunastog kombinezona, slip haljina i voluminoznih suknji koje spajaju duh vintage mode s trendi detaljima poput statement rukava i volana.

1

Osim odjeće u ponudi brenda Staud nalaze se modni detalji jednako jednostavni dizajnom i raskošni materijalima. Dok su linije jednostavne i pravilne, proljetne sandale i popularne slip on cipele izrađene su od sjajnog materijala u neobičnim, upečatljivim nijansama žute i zelene te nježnim nijansama plave i bež boje, a torbe, iako lišene bilo kakvih istaknutih oznaka brenda, nerijetko ukrašene zanimljivim detaljima poput asimetričnih metalnih drški.

Marco_top_Staud

2

Enzo_Dress

Lappo_Jumpsuit_Staud

5

4

 

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori