Spoj košulje i haljine koji je osvojio Skandinavke

Spoj košulje i haljine koji je
osvojio Skandinavke

Košulja haljina Larke Andersen

Skandinavke su poznate po svom istančanom stilu, osjećaju za estetiku i oku za detalje. U njihovim se inspirativnim kombinacijama nerijetko spaja nespojivo, suprotnosti poput minimalizma i neočekivanih detalja, ženstvenih i strogih silueta inspiriranih muškim ormarom, a svaki komad koji osvoji mjesto unutar njihove garderobe najava je najnovijeg trenda koji će uskoro nositi i obožavati svi. Još jedna posebnost njihovog stila spoj je pristupačnih komada high street brendova, odjeće luksuznih svjetskih modnih kuća i inovativnog dizajna skandinavskih dizajnera. Na ulicama skandinavskih gradova, najboljem mjestu za potragom za najnovijim trendovima unutar ormara skandinavskih trendseterica, uočili smo komad u kojem se spajaju haljina i dekonstruirana muška košulja koji su već ispred budih objektiva street style fotografa prošetale omiljene skandinavske blogerice i modne urednice.

Košulja haljina Larke Andersen

Lærke Andersen

Spoj jednostavnih linija klasične muške košulje i haljine kao najženstvenijeg komada iz ženskog ormara ideja je s kojom se poigrala mlada danska dizajnerica Lærke Andersen u kreaciji koja je dio kolekcije za nadolazeće proljeće i ljeto. Zanimljiva rekonstrukcija muške košulje i novi pogled na klasičnu percepciju haljine savršeno su se nadopunili u ovom jednostavnom, ali uočljivom svestranom komadu koji je još prošle jeseni osvojio srca poznatih skandinavskih it djevojaka. Sada, nekoliko mjeseci i nekoliko zanimljivih street style looka s njim u glavnoj ulozi, svi žele imati ovu suvremenu interpretaciju košulja-haljine u svom ormaru. Što ju čini toliko posebnom? Ta popularna košulja-haljina izrađena od klasičnog košulja materijala u prugastom uzorku, seže do pola lista, njezini su gumbi zamijenjeni trakama od istoga materijala, a jednaki detalj vezanja nalazi se i na njezinim dekonstruiranim rukavima. Popularna midi dužina spojena je s oversized siluetom što joj daje androgeni izgled.

Košulja haljina Larke Andersen

U njezinom neobičnom kroju koji je rezultat spajanja na prvi pogled nespojivog poznate skandinavske ljubiteljice mode pronašle su još jedan način nošenja i jednostavnu minimalizmom obojenu kombinaciju obgrlile košulja-haljinom Lærke Andersen i dale joj ulogu tankog ogrtača nalik baloneru. Na sličan način košulja-haljina stilizirana je i u lookbooku kolekcije za proljeće/ljeto. Ostatak zanimljivih kreacija ove mlade nade danskog modnog dizajna možete pronaći na njezinoj službenoj stranici laerkeandersen.com.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram, Lærke Andersen

Učitati još
Zatvori