Cool 55-godišnjakinja koju rado pratimo na Instagramu

Cool 55-godišnjakinja koju rado
pratimo na Instagramu

sophiefontanel

U našoj stalnoj rubrici Insta stil inače su gošće mlade i modno osviještene žene čiji je ukus u odijevanju do izražaja došao zahvaljujući njihovim profilima na Instagramu. No, da dobar stil doista ne poznaje granice, a naročito one dobne, najbolji dokaz je Sophie Fontanel, francuska autorica i kolumnistica za francuski news magazin L’Obs. Sophie je u svojoj zemlji vrlo dobro poznata zbog bestsellera The Art of Sleeping Alone, koji je svojedobno podijelio publiku, budući da autorica u knjizi progovara o svojih 12 godina celibata. Nekoć je obnašala i funkciju modne direktorice u Elle-u, a danas je obrnuto utoliko što takvi prestižni modni mediji sada pišu o njoj. Razlog je između ostalog i njen Instagram profil koji je mnogima izvor inspiracije s modnim predznakom.

sophiefontanel2

Cool Francuskinja

55-godišnja Parižanka kroz fotografije na Instagramu uvodi nas u svoju svakodnevicu, s publikom dijeli doživljaje iz grada svjetlosti i stvari koje ju nadahnjuju u datom trenutku. Veliki dio tog društvenog profila čine i fotke njenih odjevnih kombinacija, koje uvijek ovjekovječi mobitelom, u prolazu i onako usput. Baš kao što bismo to i očekivali od neopterećenih Parižanki. Sophie i sama kaže kako su Francuskinje nasuprot Amerikankama, pa i drugim ženama svijeta, opuštenije, nonšalantnije i nije im bitno da su savršene, vječno mlade i od glave do pete odjevene u razvikane modne marke. Takav je i njen modni stil. Nimalo konvencionalan te i dalje vrlo uzbudljiv.

Prije nekoliko godina prestala je bojati kosu, a tranziciju od crne do sasvim sijede kose pratile su i njene fotografije na Instagramu. Sada njena kosa stavlja točku na i svakom looku, čiji elementi variraju od predimenzioniranih hlača pa sve do elegantnih pencil suknji. Igra maskulinim i ženstvenim, ono je što Sophie nastavlja zabavljati kod mode, a nama su njene kombincije itekako cool. Dio njih pronađite u nastavku i Sophie popratite na Instagramu.

sophiefontanel9

sophiefontanel3

sophiefontanel4

sophiefontanel5

sophiefontanel6

sophiefontanel7

sophiefontanel10

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori