Vrući trend čizama koji nije za svakoga

Vrući trend čizama koji nije za svakoga

Sock čizme

Kada modne kuće Balenciaga, Vetements i Gucci izbace nešto novo, budite sigurni da će isto vrlo brzo postati vrući trend. I tako već nekoliko sezona. U slučaju  jeseni 2017., to su definitivno ‘sock boots’, čizme u kojima je na ulicama modnih metropola fotografirana skoro svaka trendseterica. Toliko su popularne, da se nerijetko može vidjeti i nekoliko ‘it’ djevojaka kako u potpuno istim čizmama defiliraju Milanom, Parizom ili Kopenhagenom i čine modnu kliku s najpoželjnijim modnim dodatkom sezone.

Sock boots

Sock boots – trend koji nije za svakoga

Sudeći po tome koliko su okupirale street style scenu, a sada i trgovine, od ovih čizama doslovno je nemoguće pobjeći. Ono što je sigurno jest to da se radi o trendu koji nije za svakoga i koji je već podijelio modnu publiku, što mu svakako daje na hype-u, jer i negativna pozornost je pozornost. Za sock boots stil zahvaliti možemo prvenstveno dizajneru Demni Gvasaliji koji je za svoju modnu kuću Vetements i za Balenciagu ‘iskrojio’ ovaj trend i nametnuo ga modnoj sceni. Rastezljive čizmice po uzoru na atletsku čarapu predstavio je još na jesen 2016., a godinu dana kasnije možemo definitivno reći kako je trend zaživio i na gradskim ulicama. Osim toga, kada vidite da poznatu modnu kuću i njen proizvod imitiraju i high street brendovi, jasno je kako se radi o velikom modnom hitu koji će furati mnogi, bez obzira na dubinu džepa.

info@imaxtree.com

Materijali od kojih su ove čizmice izrađene su raznoliki. Ima tu brušene kože, vune i džerseja, no ono što im je svima zajedničko je silueta koja prati liniju noge. U dizajnerskoj ponudi, najpopularniji su Balenciaga Spandex modeli. Oni dolaze u verziji visoko iznad koljena i u verziji gležnjača, jarkoj ljubičastoj i crvenoj boji ili cvjetnom printu. Visoku potpeticu prati forma u špic, a sada već prepoznatljivu siluetu možete pronaći i u high street dućanima; Mangu, Zari i H&M-u. U nastavku donosimo kako trendseterice nose sock boots i koji vas sve modeli očekuju u dućanima.

info@imaxtree.com

info@imaxtree.com

info@imaxtree.com

info@imaxtree.com

Paris str V RF17 0300

Paris HC str RF17 8334

Paris HC str RF17 6918

Paris HC str RF17 8272

Paris str V RF17 0200

info@imaxtree.com

MANGO

Mango2

Mango

Mango3

Mango4

Mango5

H&M

hmprod

ZARA

zara2

zara3

zara5

zara6

zara7

zara

zara8

Foto: IMaxTree, H&M, Mango, Zara

Učitati još
Zatvori