Skandinavke čiji stil nas svakodnevno inspirira

Nordijske zemlje svoj status u svijetu mode i dizajna potvrdile su kroz 20. stoljeće ljepotom koja odolijeva modernim trendovima, ali uvijek nosi dozu elegancije i unikatnosti. Skandinavski stil, kako u interijeru, tako i u modi, se bazira na funkcionalnosti, čistim linijama i minimalizmu, a njeguju ga i prate i poznate fashionistice. Svaka od njih je istinska inspiracija svojim odjevnim kombinacijama koje slave ženstvenost i jednostavnost.

columbinesmille2

Urednica magazina Styleby, Columbine Smille ima preko 50 tisuća followera na Instagramu. Kao prava Skandinavka njeguje minimalistički stil, obožava tople zemljane tonove i bezvremensku crnu boju, a filmovi, dizajn i glazba su također njene strasti. Jedna od najpoznatijih Skandinavki u modnim krugovima je i Caroline Blomst – blogerica, fotografkinja i street style zvijezda ujedno je začetnica stranice Carolinesmode.com.

caroline3578

Ova svestrana ljepotica voli eksperimentirati s modom, a vrijeme najčešće provodi sa svojim sinom. Louise Amelie Whitehouse je švedska blogerica koja obožava yogu, minimalizam i sve povezano uz to. Njeguje futuristički stil, a obožava muške oversized komade.

louise3amelie

Pernille Teisbaek je još jedna zanimljiva stilistica i blogerica koja je osvojila modni svijet svojim ženstvenim i elegantnim kombinacijama, a prava je predvodnica mladih urbanih djevojki koje su spremne osvojiti svijet.

imn789

Darja Baramik je modna urednica StyleMag časopisa, a obožava visoku modu, hranu i putovanja.

im890

Urednica i blogerica Funda Christophersen zna kako uživati u životu, a svoje fotografije dijeli sa preko 40 tisuća sljedbenika na Instagramu.

hvjhbjhnlo

Carolina Engman je dobro poznata švedska blogerica, model i stilistica. Svoju karijeru počela je graditi 2006. godine, a od tada je snimila broje reklame za high street brendove. Najčešće nosi mladenačke komade, a voli široko krojeve veste, hlače i igranje s bojama kao što su bordo, smeđa i crna. Svoj opušteni stil je s vremenom nadograđivala.

carolin7

Foto: Instagram

0