S brendom M.A.C na Tjednu mode u Pragu

Rado smo se odazvali pozivu legendarnog make-up brenda M.A.C. da prisustujemo Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu koji je održan u glavnom gradu Češke. Proveli smo uistinu divan vikend u Hotelu Josef te imali priliku iz prvog reda pogledati najbolje češke dizajnere poput Jakuba Polanke i ODIVI-ja te pogledati najnovije MAC beauty trendove. Tijekom vikenda od 21. do 22. ožujka u bivšoj povijesnoj Trgovačkoj banci predstavljene su kolekcije najboljih čeških modnih dizajnera za nadolazeću sezonu. M.A.C. kozmetika po drugi put sudjeluje na ovom Tjednu mode, koji u modnim krugovima uživa izniman ugled te je okupio češke, ali i svjetske modne insidere.

MAC Prag (11)

Osim samih revija imali smo pristup backstageu gdje smo uživali u energiji M.A.C. make-up artista te razgovarali s  M.A.C. senior make-up artista Michelea Magnanija koji je vodio cijeli tim te je zaslužan za make-up na revijama. Osim što nam je otkrio nadolazeće beauty trendove, dao nam je i nekoliko korisnih savjeta koji danas dijelimo s vama. Michele Magnani dolazi iz Italije, make–up artist je 12 godina, u MAC-u je na poziciji Senior make-up artista kakvih je samo 24 u cijelom svijetu. Specijalnost su mu trendovi, šminka za vjenčanja i maskiranje. Michele je radio za Vogue USA, Vogue Germany, Vogue Latino, Vogue Mexico, Hello UK, Harper’s Bazaar Russia i mnoge druge magazine. Pročitajte blic intervju u nastavku!

MAC Prag (1)

Otkud dobivate inspiraciju?
Inspiraciju dobivam iz jednostavnih stvari. Sjedim u kafiću u centru, pijem kavu, promatram ljude na ulici, sve upijam kao spužva. To što živim u Firenzi je velika sreća jer okolina jako utječe na mene.

Koji je vodeći trend u šminkanju ove sezone?
Vodeći trend za proljeće/ljeto 2015. je novi proizvod koji dolazi u travnju, Time check. 2 u 1, vlaži kožu i anti-age je, lagano se nanosi, a pogodan je za svaku ženu. S tim proizvodom možete promijeniti svoju kožu. To je više wellness proizvod nego za ljepotu.

MAC Prag (10)

Koji savjet bi dali ženama oko nanošenja make up-a?
Da se ne opterećuju savršenošću, nesavršenost je puno zanimljivija, da posvete pažnju detaljima, da budu kakve jesu, da šminkom izraze svoju osobnost.

Koje prozivode bi svaka žena trebala imati u svojoj kozmetičkoj torbici?
Trebala bi imati podlogu koja njeguje kožu, korektor, Time check i klasični crveni ruž za usne.

MAC Prag (7)

Da li vjerujete da je manje nekad više?
Da, manje je više. Treba koristiti odgovarajući make-up, neka to bude alat da budete ono što jeste.

Koji je vaš savjet mladim vizažistima?
Da gledaju i slušaju i da ne budu previše zatvoreni. Da ne transformiraju žene, da koriste svoje ideje i znanje kako bi bili pouzdani u svojem poslu.

MAC Prag (4)

MAC Prag (3)

MAC Prag (5)

MAC Prag (2)

MAC Prag (6)

MAC Prag (9)

MAC Prag (8)

MAC-Prag-(14)

MAC-Prag-(15)

MAC-Prag-(16)

MAC-Prag-(12)

MAC-Prag-(13)

MAC-Prag-(18)

0