Retro sunčane naočale koje blogerice obožavaju

@thatsaleaf

@thatsaleaf

Sunčani proljetni i ljetni dani sunčane naočale pretvaraju u nezaobilazan modni dodatak. I dok jednostavni klasični modeli uvijek zadržavaju svoje mjesto unutar naših kolekcija, svaka nova sezona donosi i nove modele koji stvaraju novi pogled na ljetnu garderobu i najjednostavnijim kombinacijama daju novi izgled. Ove sezone kao jedan od it noviteta u svijetu sunčanih naočale istaknuli su se šarmantni retro okviri koji su već postali omiljeni modni dodatak mnogih modnih blogerica i trendseterica. Jednostavnih linija prilagodljivih različitim stilovima, okvire zaobljene na rubovima ukrasile su različite boje i detalji koji su im dali dozu vrckastog retro šarma.

@thatsaleaf

@thatsaleaf

Osim kao šarmantan modni dodatak, ovaj model vratio se na police poznatih brendova kao podsjetnik na razigrane šezdesete, devedesete i upečatljivi bijeli model kojeg je Kurt Cobain učinio ikoničnima. Dok se modna kuća Saint Laurent inspirirala sunčanim naočalama s istaknutim bijelim zaobljenim okvirima frontmena grupe Nirvane, high street brendovi ponudili su efektne modele s nešto manjim okvirima i suptilnijim namigom retro trendu kao savršenu trendi varijantu starog klasika. Dok su se prozirni okviri senf boje savršeno uklopili u ljetnu kolekciju brenda Mango, a spoj klasičnih linija i nježne puderaste boje stvorili damski model brenda Topshop, Crap Eyewear, brend posvećene dioptrijskim i sunčanim naočalama, ponudio je raskoš modela u pastelnim bojama koje su ovaj oblik naočala učinile jednostavno neodoljivim.

Kako nositi novi it modni dodatak na modnoj sceni? Za vas smo izdvojili nekoliko kombinacija začinjenih retro naočalama naših omiljenih Insta djevojaka. Od jednostavnih haljina i kulerskih kombinacija do ženstvenih silueta i retro outfita, ovaj model istaknuo se kao savršen izbor i neodoljivi završeni pečat u svakom proljetnom i ljetnom ormaru.

@thatsaleaf

@thatsaleaf

@dansvogue

@dansvogue

@couturekulten

@couturekulten

@alwaysjudging

@alwaysjudging

@crapeyewear

@crapeyewear

@thatsaleaf

@thatsaleaf

@meganellaby

@meganellaby

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

0