Svi retro modeli sunčanih naočala koji su se vratili

Svi retro modeli sunčanih
naočala koji su se vratili

Omiljeni retro klasici uvijek se iznova vraćaju u modni svijet. Najbolji komadi koji su vladali prošlim desetljećima ističu se kao novi trendovi koji unose istovremeno unose svježinu i dašak nostalgije u aktualne trendove. Osim uvijek prisutnih klasika poput avijatičarki ili wayfarer modela koji iz sezone u sezone pronalaze svoje mjesto među najpopularnijim modelima sunčanih naočala, svaka nova sezona uvijek donosi nove i vraća neke zaboravljene retro modele.

Ove godine, ljeto nas je vratilo u glamurozne šezdesete i sedamdesete, ali i ne tako davne devedesete godine. Od mačkastih oblika s istaknutim okvirima kakve su nosile filmske dive do modela jednostavnih linija obrubljenih tankim metalnim okvirima ili modelima inspiriranim prepoznatljivim sunčanim naočalama iz garderoba glazbenih ikona, retro modeli ponudili su raznolikost unutar koje će svatko pronaći par sunčanih naočala koje će savršeno pristajati njegovom stilu. U nastavku vam donosimo pregled neodoljivih retro modela koji će obilježiti ljeto, ali i nadolazeću jesen. Sve modele pronađite u Ghetaldus optikama i online shopu.

VJEČNI KLASIK: MAČKASTE SUNČANE NAOČALE S ISTAKNUTIM OKVIRIMA

Veliki okviri s blago zašiljenim krajevima koji skrivaju pogled u svaku kombinaciju unose dašak glamura i misterioznosti. Mačkaste sunčane naočale nekad su bili nezaobilazni detalj elegantnih kombinacija filmskih diva. Zavodljivi mačkasti modeli s istaknutim okvirima danas su postali dio ležernijih kombinacija u koje su unijeli istu, prepoznatljivu notu elegancije.

Retro sunčane naočale 2017.

Celine Caty

RAY BAN ROUND: OMILJENI RETRO MODEL IT DJEVOJAKA

Svaka it djevojka u posljednjih nekoliko mjeseci svojoj kolekciji sunčanih naočala dodala je Ray Ban Round model. Decentnije i svestranije od lennonica, Ray Ban Round sunčane naočale blago se sužavaju na donjem dijelu kako bi stvorile laskavu siluetu. S tankim metalnim okvirom, jednostavne i klasične Ray Ban Round sunčane naočale odličan su izbor za svaku kombinaciju.

Ray Ban Round

Ray Ban Round

POVRATAK MAČKASTIH MODELA IZ 90-IH

Uz sofisticirane mačkaste naočale iz šezdesetih, ljeto je među istaknute trendi modele vratilo i mačkasti model iz ne tako davnih devedesetih. Za razliku od klasičnih mačkastim modela, u devedesetim godinama nosili su se uži modeli s minimalističkim, gotovo futurističkim izgledom. Jednostavne linije malih okvira stvaraju oštri mačkasti završetak. Dok većina retro modela uvijek zadržava dašak nostalgije i allura prošlih vremena, ovaj retro model dvadeset godina nakon donosi vrlo moderan izgled koji je odlično nadopunio trenutne modne trendove.

Retro sunčane naočale 2017.

Celine Edge

MODELI IZ KOLEKCIJA GLAZBENIH IKONA

Nakon što su bendovske majice postale novi klasik kojim smo zamijenili omiljeni bijeli T-shirt, dizajneri su ušli dublje u povijest glazbe i unutar garderobe nekih od najpopularnijih glazbenika pronašli nepresušan izvor inspiracije. Sunčane naočale isticale su se kao jedan od nezaobilaznih i prepoznatljivih modnih dodataka rock zvijezda. Baš kao što su u ormarima rock zvijezdama bili su nezaobilazan dio njihovog prepoznatljivog stila, dva retro modela ponovno se vraćaju kako bi isti efekt unijele u naše jednostavne, svakodnevne kombinacije.

SUNČANE NAOČALE IZ KOLEKCIJE KURTA COBAINA

U devedesetima, uz grunge estetiku, plavu kosu i poderane traper komade, ovalne naočale s istaknutim bijelim okvirima bile su prepoznatljiv modni dodatak Kurta Cobaina, frontmena grupe Nirvana. Ovaj statement model novu sezonu, osim u bijeloj boji, osvojio je i nježnim nijansama koje su mu dale romantičan trendi izgled inspiriran trendom pastelnih boja.

Retro sunčane naočale ljeto 2017.

Christian Roth Jackie 60

OKRUGLI OKVIRI INSPIRIRANI JOHNOM LENNONOM

Naočale okruglog oblika i danas nose ime velikog Johna Lennona jer one su bile modni detalj koji se isticao unutar svake njegove kombinacije i vrlo brzo postao njegovim zaštitnim znakom. Istovremeno jednostavne i upečatljive, popularne lennonice ove su se godine vratile u nekom novom, šarenijem izdanju. Dok su tanki metalni okviri zadržali jednostavnost originalnog modela iz sedamdesetih, stakla obojena ružičastom, plavom, zelenom ili žutom bojom pretvorila su ih u statement modni dodatak novog doba.

Retro sunčane naočale ljeto 2017.

Ray Ban Ja-jo

Foto: Instagram, Ghetaldus Optika

Učitati još
Zatvori