Retro naočale su najšarmantniji modni dodatak sezone

Retro naočale su najšarmantniji
modni dodatak sezone

@tomford

@tomford

Naočale s dioptrijskim staklima su odavno prestale biti samo pomagalo za vid koje mutnu pretvara u kristalnu čistu sliku. Baš poput sunčanih naočala, dioptrijske naočale danas su modni dodatak koji iz sezone u sezonu mijenja svoj izgled, prilagođava se trendovima i postaje statement dodatak koji naglašava naš stil i karakter. Nakon ljeta koje nas je vratilo u davne pedesete, šezdesete i sedamdesete, ali i ne tako davne devedesete kroz retro modele sunčanih naočala, jesen nas na putovanje kroz vrijeme vodi kroz modele onih dioptrijskih.

GEEK CHIC: TREND KOJI JE VRATIO RETRO OKVIRE

@orionvanessa

@orionvanessa

Prije nekoliko sezona modnim pistama su prošetale kreacije koje su štreberski stil kakav smo navikli viđati u tinejdžerskim filmovima pretvorile u novi neodoljivi trend. Dioptrijske naočale s upečatljivim retro okvirima postale su nezaobilazan dio geek chic looka. Ubrzo su ih nosili svi, čak i oni kojima one nisu bile potrebne.

Od okruglih okvira koje će nas uvijek podsjećati na Johna Lennona i Harryja Pottera do istaknutih okvira koji su stvarali efektan look, retro naočale bile su osvježenje za svaki look. Kao najefektnije i najpopularnije među njima istaknule su se naočale mačkastih okvira čiji nas glamurozni izgled vodi u zlatno doba Hollywooda i u garderobe njegovih najglamuroznijih diva poput Marilyn Monroe i Audrey Hepburn.

@ditaeyewear

@ditaeyewear

Nova sezona donijela im je i novi, osvježeni izgled. I dok su neke modele ukrasili kristali i stvorili glamurozni modni dodatak koji nas vodi u pedesete, drugi su spojili retro siluetu s modernim materijalima i minimalističkom estetikom. Osim šarmantnog osvježenja, retro dioptrijske naočale su u aktualne trendove unijele i dašak nostalgije.

Najbolje retro modele koji će vas osvojiti na prvi pogled donosimo u nastavku, a pronaći ih možete u u Ghetaldus optikama i online shopu.

GLAMUR NAGLAŠEN SJAJEM KRISTALA

Dsquared

Dsquared

RETRO MINIMALIZAM

Dita

Dita

GRAFIČKI DETALJI IZ ŠEZDESETIH

Fendi

Fendi

SPOJ RETRO ESTETIKE I BOEMSKOG PRIZVUKA

Jimmy Choo

Jimmy Choo

RETRO OKVIRI S SUVREMENIM POMAKOM

Tom Ford

Tom Ford

Foto: Instagram, Ghetaldus

Učitati još
Zatvori