Pastelne Puma tenisice

Pastelne Puma tenisice

Kako ne bi uvijek sve ostalo samo na adidasu i Nikeu, Puma itekako grabi svoj komad kolača. Prvenstveno je tu suradnja s Rihannom – Fenty creepersice su proglašene najboljim tenisicama 2016., ali to je novotarija. Što se tiče kultnih Puma modela ne smije se zaboraviti Suede linija čije klasične siluete pariraju adidas Gazelle modelu, štoviše po prvi puta su javnosti predstavljene gotovo istovremeno.

Kompanije adidas i Puma rivali su od samog početka. Naime, nastale su nakon što su se braća Adolf i Rudolf Dassler zakrvila do te mjere da su podijelili popularnu tvornicu Dassler, preimenovali svaki svoj dio i nastavili ratovati na tržištu kao adidas i prvo Ruda, prema inicijalima imena i prezimena braće, a zatim Puma.

1968. lansiran je prvi Suede model i odmah privukao pažnju sportaša. Nosile su se na Olimpijskim igrama, reklamirali su ih najveći košarkaši 70-ih, sve dok 80-ih nisu došle na ulice kroz hip-hop i breakdance kulturu. Otada Suede linija bilježi konstantnu popularnost, kako u urbanom okruženju, tako i na sportskim terenima. Spoj debljeg gumenog potplata i mekane brušene kože daje im udobnost, a zaštitni je znak prošivena Puma linija koja se proteže duž strane.

Kroz godine su se mijenjale boje, uglavnom se držeći klasika – bijele, crne, crvene, plave, ali u skladu s trendovima trenutno su najpopularnije one pastelne, pod nazivom Suede Icy Pack. Ova linija je u potpunosti jednobojna, od potplata pa sve do zaštitnog znaka, a dolazi u nježnim ružičastim, koraljnim, mint i lila nijansama. Nesumnjivo – blogerice ih obožavaju, a nježne boje idealne su za proljeće i ljeto. Dostupne su u raznim web-shopovima koji dostavljaju u Hrvatsku, kao što su primjerice Asos ili Footlocker.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori