Ovakvo je prstenje opet u trendu

Ovakvo je prstenje opet u trendu

J.Hannah

J.Hannah

Vjerovali ili ne, prsten pečatnjak ove je sezone opet u fokusu. I to kao cool modni dodatak, a ne nešto što zaostalo u prošlosti ili što gledamo s podsmjehom.

Mimi Et Oi, J.Hanah

Mimi Et Oi, J.Hanah

Prstenje s bogatom poviješću

Povijest ovog tipa prstena seže čak do starog Egipta, gdje se koristio funkcionalan predmet koji je označavao autoritet ili je služio za potvrđivanje poslovnih transakcija. Zatim se stoljećima nosio na rukama, s ugraviranim simbolom ili inicijalima korištenim za pečatiranje.

J.Hannah

J.Hannah

U 16. stoljeću pečatnjaci su postali statusni simbol koji se nosio na kraljevskom dvoru ili među aristokracijom, a ta se funkcija s godinama pretvorila u jednostavan modni dodatak. I kao takav, danas je opet u trendu, kada se nosi i bez monograma ili s ugraviranim inicijalima po želji.

Mimi Et Oi

Mimi Et Oi

Klasični pečatnjak i moderne varijante

Moderna varijanta ponekad uključuje i brušeni kamen, a nosi se na bilo kojem prstu, najčešće na kažiprstu ili malom prstu kada je i znantno manje veličine. Ali i kod svakog komada nakita, ovdje je dopušteno što god vam padne na pamet.

Luv Aj

Luv Aj

Ovaj klasičan komad nakita može stajati samostalno, kao statement komad nakita, pogotovo kada se radi o masivnijoj varijanti. No može se i slagati s drugim prstenjem i tada je uvijek na različitim prstima. Klasična izrada pečatnjaka daje mu grublji dojam koji komunicira snagu i baš je zato često omiljen izbor.

Luv Aj

Luv Aj

Pronašli smo dva brenda koja su nam posebno zapela za oko svojom estetikom – J.Hannah i Mimi Et Toi i oba dostavljaju u Hrvatsku.

J.Hannah

J.Hannah

pečatnjak

J.Hannah

J.Hannah

J.Hannah

Letters by Zoe

Letters by Zoe

Foto: J.Hannah, Mimi Et Toi, Luv Aj, Letters By Zoe

Učitati još
Zatvori