Povratak prošivenih torbi

Povratak prošivenih torbi

@happilygray

@happilygray

Nakon što su prošiveni komadi postali zaštitnim znakom nekih od najvećih modnih kuća, high street brendovi su slijedili i ubrzo komadi ukrašeni tankim prošivenim linijama postali su dijelom mainstream kulture i ulične mode. Najistaknutija među njima zasigurno je klasična i obožavana prošivena torba. Prvi, pojavio se ikonični Chanel model 2.55. Nakon nje, kroz desetljeća ispunjena različitim modnim trendovima i promjenama, mnogi dizajneri u njoj su pronašli neiscrpnu inspiraciju i nerijetko u svojim kolekcijama, u raznolikim varijacijama na istu temu, dali svoju odu tom vječnom klasiku.

@blaireadiebee

@blaireadiebee

Jednostavnih linija, sa zanimljivim i suptilnim detaljem u obliku prošivenih linija, tankih i pravilnih, model prošivene torbe, kroz godine je prkoseći trendovima i osvajajući sve više i više zaljubljenika u modu postao svevremenskim komadom kojeg ni luksuzni i high street brendovi nisu skidali sa svojih polica. Od originalnog modela u najfinijoj koži do onih izrađenih od nylona, trapera, tvida i baršuna, prošivena torba, od klasične crne do onih u različitim bojama, ponekad ukrašenih uzorcima ili upečatljivim detaljima, prošivena torba prilagođavala se vremenu i trendovima u modnom svijetu. Istovremeno, poput klasičnog balonera ili odijela, u svakom je modelu zadržan spoj elegancije prošivenih linija, jednostavnosti i svestranosti izvornog modela, spoj kakav je samo Coco Chanel mogla zamisliti.

@lisarvd

@lisarvd

Osim dizajnera, čar ovog modela prepoznale su i mnoge žene, od filmskih diva, it djevojaka i žena iz poslovnog svijeta do umjetnica, tinejdžerica i sportašica. Odjednom, u svakom se ormaru nalazila barem jedna od stotine različitih verzija prošivena torbe. Uskoro jednostavni detalj prošivenih linija s klasičnog srednje velikog cross body modela ukrašenog samo tankim zlatnim lancem prešao je na svaki model. Prošivi su tako krasili pismo torbe, velike torbe s malom ručkom, male party torbe različitih oblika i praktične ruksake svih veličina.

@aylin_koenig

@aylin_koenig

Iako uvijek prisutna, prošivena torba, jednako poput svih klasika, kroz godine je osim različitih promjena i varijacija u materijalima i modelima, doživjela i promjena i varijacije u popularnosti. Iako je uvijek imala mjesto na policama dućana i obožavatelje koji su bez razmišljanja posezali za tim klasičnim modelom, prošivena torba nije uvijek bila dio najnovijih trendova. U još uvijek aktualnoj jesen/zima sezoni najavljen je njezin povratak u društvo trendi komada, a prvi komadi iz nadolazeće proljetne i ljetne sezone potvrdili su nastavak njezine vladavine. Nakon bogatog baršuna koji smo obožavali posljednjih nekoliko mjeseci, proljeće, osim klasičnom Chanel torbom inspiriranih modela u pravoj ili umjetnoj koži, ukrašenih tankim lancem, donosi zanimljive modele presvučene u trendi traper i ukrašene jednako popularnim zakrpama, značkama i broševima. Klasičnu prošivenu torbu u njezinom trendi high street ruhu iz aktualnih i nadolazećih kolekcija pogledajte u nastavku.

Bershka

Bershka

Bershka

Bershka

H&M

H&M

Pull & Bear

Pull & Bear

Pull & Bear

Pull & Bear

Reserved

Reserved

Stradivarius

Stradivarius

Topshop

Topshop

Topshop

Topshop

Zara

Zara

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori