Predstavljena nova H&M Conscious Exclusive kolekcija

Predstavljena nova H&M
Conscious Exclusive kolekcija

DSCF4533

Jučer je u Botaničkom vrtu u društvu modnih urednika, novinara i stilista predstavljena nova H&M Conscious Exclusive kolekcija.

Nova H&M-ova kolekcija Conscious Exclusive pomiče granice održivosti i stila: kolekcija za 2017. uključuje inovativni održivi materijal BIONIC® – reciklirani poliester izrađen od plastičnog obalnog otpada. Podatna tkanina korištena za elegantnu plisiranu haljinu dokazuje kako je sasvim prirodno da najbolji stilovi idu ruku pod ruku s osviještenosti o okolišu.

DSCF4514

DSCF4515

DSCF4526

Pored cjelovite ženske linije i opuštene formalne muške odjeće, kolekcija će po prvi put uključivati i komade za djecu, kao i parfem iz kolekcije Conscious Exclusive na bazi organskih ulja. Kolekcija će od 20. travnja biti dostupna u oko 160 trgovina širom svijeta, kao i u internetskoj prodaji.

Concious Exclusive kolekcija je istančanih komada, savršenih za proslavu nove sezone. Središnji komad prozračna je plisirana svečana haljina u puderasto ružičastoj boji, sašivena od BIONIC®-a, recikliranog poliestera izrađenog od obrađenog plastičnog obalnog otpada. Riječ je o kolekciji pojedinačnih komada koji odišu posebnim prilikama, svaki od kojih dočarava brojne raznovrsne načine na koje održivi materijali mogu oblikovati najbolji stil.

DSCF4542

DSCF4540

DSCF4537

„Za H&M-ov dizajnerski tim, ovogodišnja kolekcija Conscious Exclusive prilika je za sanjarenje i kreiranje istovremeno neobičnih i lijepih komada. Fantastično je imati priliku pokazati što je sve moguće napraviti s održivim materijalima, baš kao što smo to učinili s profinjenom plisiranom haljinom od BIONIC®-a“, ističe Pernilla Wohlfahrt, H&M-ova voditeljica odjela za dizajn i kreativna direktorica.

DSCF4518

Kolekcija Conscious Exclusive predstavlja pokretač u okviru iskoraka H&M-a prema održivijoj budućnosti mode. Od cjelokupnog asortimana H&M-ovih proizvoda, 20% sada je izrađeno od održivijih materijala (2015.), s ciljem povećanja tog udjela na godišnjoj razini. H&M je jedan od najvećih korisnika recikliranog poliestera na svijetu i jedan od najvećih kupaca organskog pamuka. Cilj je da do 2020. godine 100% pamuka dolazi iz održivih izvora. Taj cilj predstavlja dio težnje H&M-a da stvara održivu i kvalitetnu modu, dostupnu što većem broju ljudi. Za više informacija posjeti about.hm.com/sustainability.

Danilo Drobnjak i Lana Radnić

Danilo Drobnjak i Lana Radnić

Anamarija Brkić

Anamarija Brkić

Tina Bačić, Ana Bacinger i Nives Bošnjak

Tina Bačić, Ana Bacinger i Nives Bošnjak

Mimi Krtinić Rončević

Mimi Krtinić Rončević

Saša Joka

Saša Joka

Vedrana Čarapović

Vedrana Čarapović

Dejan Kutić i Romano Decker

Dejan Kutić i Romano Decker

Ivana Pavić

Ivana Pavić

Barbara Repe

Barbara Repe

Ana Pavić

Ana Pavić

Tihana Harapin Zalepugin

Tihana Harapin Zalepugin

Superbabe Killah

Superbabe Killah

Učitati još
Zatvori