Povratak trenda koji će obilježiti proljeće

Povratak trenda koji će
obilježiti proljeće

Bilo je to vrijeme tajica visokog struka, šljokica, naglašenih ramena, neonskih boja, grunga i grijača za noge. Nije novost da se u modi kolo sreće okreće, a trendovi zaboravljeni u prošlom stoljeća iznova vraćaju na stranice modnih časopisa i u najnovije kolekcije. Nakon grafičkih uzoraka i mini suknja A kroja iz šezdesetih, romantičnih, boemskih haljina i košulja sedamdesetih i minimalističkih devedesetih uvijek ukrašenih choker ogrlicama, vrijeme je za povratak u najluđe modno razdoblje 20. stoljeća.

Saint Laurent

Saint Laurent

Nakon što su pop kulturom zavladali povratak Star Warsa i serija Stranger Things, nakon što je najavljen povratak Twin Peaksa i Dinastije čini se da je 2017. bila predodređena za veliki povratak trenda osamdesetih godina u svom njihovom šljokastom, metalik sjaju. Povratak 80-ih potvrdili su i brojevi, a tim za analizu pinova na popularnom Pinterestu među trendovima koji bilježe značajan porast popularnosti nalaze se statement rukavi, majica s politički angažiranim natpisima, mules model cipela, naglašeni struk, traper i statement naušnice, nezaobilazni komadi stila i trenda osamdesetih.

Iako naizgled glasan u siluetama, bojama i materijalima, trend osamdesetih lako se uklopio među trendove za nadolazeću sezonu i već u rujnu prošle godine pojavio na modnim pistama unutar kolekcija poznatih modnih kuća za proljeće i ljeto ispred nas u svom suvremenom i u svakodnevnom životu nosivom izdanju. Saint Laurent, Balmain, Isabel Marant i Rosie Assoulin svoju viziju nadolazećih toplih dana satkali su od svima omiljenih komada iz 80-ih godina. Statement rukavi i volani, traper i vinyl, karirani grunge uzorak i jarke boje, majice s natpisom i haljine od lamea i šljokica, naglašeni struk i istaknuta ramena, svi oni iz modnih su arhiva pronašli put do aktualnih trendova koje ćemo obožavati ove godine i za kojima ćemo tragati na policama omiljenih dućana.

Isabel Marant

Isabel Marant

Jednako poput prestižnih modnih kuća, high street dućani objeručke su prihvatili groznicu komada osamdesetih i već unutar svojih prvih proljetnih kolekcija uvrstili košulje i haljine s volanima, široko remenje u korzet stilu, bendovske majice i majice s natpisom, sjajne komade naglašenih ramena i beskonačne količine osamdesetim godinama inspiriranog trapera. Uz klasične i minimalističke modne detalje, police su ispunile i statement naušnice, mrežaste čarape, čizme od zmijske kože i značke i prišivci uz pomoć kojih je u svaki komad i outfit lako unijeti malo čarolije osamdesetih.

Ako svoju proljetnu garderobu želite oplemeniti istovremeno svestranim i u svakodnevnim situacijama lako nosivim komadima inspiriranim osamdesetim godinama u novim kolekcijama ili maminoj arhivi potražite par traperica ravno kroja koje možete nemarno podvrgnuti na njihovim krajevima kako bi otkrili nezaobilazne mrežaste čarape. Kombinirajte ih s košuljom ukrašenom naglašenim ramenima ili volanima ili bendovskom majicom vašeg omiljenog rock benda iz osamdesetih i parom statement naušnica ili cijelim nizom manje upadljivih.

Za posebne prilike i izlaske poigrajte se spojem glamura i grungea i u ormar dodajte top ili haljinu od zlatnog lamea i suknju od crnog trapera ili vinyla. U nastavku vam donosimo nekoliko high street komada inspiriranih osamdesetim godinama koje jedva čekamo dodati u svoju proljetnu garderobu.

BERSHKA

Bershka

Bershka

Bershka

Bershka

MANGO

Mango

Mango

PULL & BEAR

Pull & Bear

Pull & Bear

Pull & Bear

Pull & Bear

Pull & Bear

Pull & Bear

TOPSHOP

Topshop

Topshop

Topshop

Topshop

Topshop

Topshop

& OTHER STORIES

& Other Stories

& Other Stories

Tekst: Ela Jarni

Foto: IMaxTree, Instagram, Bershka, Mango, Pull & Bear, Topshop, & Other Stories

Učitati još
Zatvori