Povijest Voguea kroz priču Sarah Jessice Parker

Povijest Voguea kroz priču
Sarah Jessice Parker

Vogue, travanj 1950., Jean Patchett

Jean Patchett, Vogue, travanj 1950.

Američki Vogue ove godine slavi svoj 125. rođendan – točnije 17. prosinca, kada je magazin i pokrenut. Uoči ove obljetnice, uredništvo i tim modne biblije osmislili su niz zanimljivih priča uz koje ćemo se prisjetiti modne prošlosti, u kojoj je i ovaj magazin uvelike sudjelovao kao medij događaja iz tog doba.

Prva rođendanska kampanja te vrste pokrenuta je ovog tjedna, kada je Vogue US objavio prvi iz serije od pet videa, posvećenih znamenitim desetljećima u svijetu mode. Kroz priču nas vodi slavna holivudska glumica Sarah Jessica Parker, a prvi video pobliže nas upoznaje s 50-im godinama prošlog stoljeća i događanjima i dizajnerima koji su utjecali na izgled žena u tom dobu, kao i izgled cijelog svijeta.

Bilo je to zlatno doba haute couturea, doba novih ‘it’ dizajnera Christiana Diora, Pierrea Balmaina, Huberta de Givenchyja, Cristóbala Balenciage i Coco Chanel, doba slavne ‘New Look’ siluete i prehrane s kojom su je žene mogli postići, te doba prvih modnih revija. Cijelu video priču pogledajte u nastavku:

Foto: Vogue US

Učitati još
Zatvori