Kako unijeti casual moment u poslovnu garderobu?

Kako unijeti casual moment u
poslovnu garderobu?

@fakeleather

@fakeleather

Klasična poslovna garderoba satkana je od strogih krojeva posuđenih iz muškog ormara i jednostavnih linija obojenih neutralnim bojama. Iako poslovna odijela, košulje, elegantne cipele s potpeticom i slični komadi još uvijek zauzimaju važno mjesto unutar poslovnog stila, promjene koje je suvremeno doba unijelo u poslovni svijet, osim nove poslovne rutine i novog načina komunikacije, donijele su i promjene unutar svakodnevne poslovne garderobe. Odmak od klasičnog mnogi su pronašli u omiljenim casual komadima. Spojeni s klasicima poslovnog odijevanja, casual komadi stvaraju nova pravila unutar poslovnog ormara i unose elegantnu ležernost u poslovni izgled.

@theannaedit

@theannaedit

Iako je posljednje desetljeće donijele promjene unutar poslovne garderobe vidljive u svakoj sezoni, jesen i zima još uvijek većinu komada zadržavaju unutar neutralne palete i zagasitih tonova koji joj daju još uvijek očekivano klasičan izgled. Za razliku od hladnih mjeseci, proljeće i ljeto u modni svijet vraćaju jednostavnost i prozračnost koja je iz ležernih vikend kombinacija prešla i u poslovni stil. Traper, bijela majica kratkih rukava, oversized siluete, komadi inspirirani sportskom odjećom i upečatljivi modni detalji razbili su monotoniju i predvidljivost u odijevanju za radni dio dana. Kako ovog proljeća casual komade uklopiti unutar poslovne garderobe?

@ariadibari

@ariadibari

Najjednostavniji trik koji će vašem poslovnom izgledu dati casual moment su klasični komadi izvedeni u prozračnijim i laganijim materijalima koji im daju opušteniji i ležerniji izgled. Od balonera do poslovnog odijela, klasici su ove sezone zadržali svoju prepoznatljivu eleganciju u svojem najležernijem izdanju ikad.

@talisa_sutton

@talisa_sutton

Bijela majica kratkih rukava dio je ultimativne ležerne kombinacije za proljetne i ljetne dane. Spojena s omiljenim parom traperica, ona tijekom cijele tople sezone predstavlja omiljeni izbor savršen za opuštena druženja vikendom i kombinacija koja će se naći u svakom koferu spremnom za godišnji odmor. Popularni T-shirt ove je sezone popularniji no ikad, a osim jednostavnih modela u prugastom uzorku i bijeloj boji, nova je sezona u naše ormare vratila T-shirt ukrašen izvezenim detaljima i natpisima. Dok će se unutar ležernih kombinacija stopiti s estetikom ostatka ležerne garderobe, u poslovnom svijetu bijeli T-shirt suptilni je odmak od klasičnog koji donosi suptilni kontrast eleganciji poslovnih klasika.

@thefashioncuisine

@thefashioncuisine

Prugaste hlače ove su sezone apsolutni hit koji je svoje mjesto pronašao i unutar poslovne garderobe. Iako prugasti uzorak najčešće krasi jednostavne krojeve poznate unutar poslovnog ormara. Od cigarette kroje do ležernijih culotte modela, prugasti uzorak je poslovnim hlačama donio prizvuk ljeta i novi ležerniji izgled, istovremeno upečatljiv, trendi i jednostavan za kombiniranje s postojećim komadima.

@ariadibari

@ariadibari

Iako se približavamo vremenu kada će temperature iz dana u dan osjetno rasti, tanke naramenice i otkrivene ruke tijekom cijelog proljeća i ljeta zadržat će se izvan poslovne garderobe. Kao savršeno rješenje za prijelazno razdoblje kada je blejzer previše, a top bez rukava premalo su trendi ogrtači koje ove sezone možete pronaći u kolekcijama luksuznih modnih kuća i pristupačnih high street dućana. Od modela inspiriranih kimonom do ogrtača koji podsjećaju na kućni ogrtač ili raskopčane prozračne košulja-haljine u ulozi ogrtača, ovaj it komad osim trendi izgleda u poslovnu garderobu unosi i pregršt novih kombinacija.

@elxielvina

@elxielvina

Jednostavna i svestrana haljina i ove će sezone u poslovnu garderobu unijeti spoj ležernog i ženstvenog. Kako bi joj dali svjež izgled inspiriran najnovijim trendovima, ove sezone birajte model na preklop ili košulja-haljinu u grafičkim uzorcima kako bi istovremeno razbili monotoniju monokromnih komada i zadržali nenametljivu jednostavnost. Ležeran karakter inspiriran ljetnim danima naglasite popularnom pletenom torbom.

@damselindior

@damselindior

Jednako poput prozračnih materijala, oversized silueta svakom klasiku iz poslovne garderobe daje nov i ležerniji izgled. Ove sezone kao najpopularniji izbor istaknuli su se različiti modeli košulje koji uz poznate oversized krojeve donose i mnogo suptilniji namig ovesized trendu u modelima s istaknutim oversized detaljima poput rukava, stražnjeg dijela ili revera.

@wethepeoplestyle

@wethepeoplestyle

Kao casual šećer na kraju donosimo vam traper. Iako su traper hlače postale nezaobilazni ležerni komad unutar gotovo svake poslovne garderobe, nova sezona donijela i neke nove traper komade koji spajaju klasične krojeve, udobnost i casual izgled svima omiljenog materijala i stvaraju komade koji savršeno nadopunjavaju poslovnu garderobu i ležernije poslovne kombinacije. Baloner i suknja tulipan siluete koja seže tik ispod koljena novi su komadi u čije je klasične krojeve traper ove sezone unio neočekivani zaokret.

@carmengracehamilton

@carmengracehamilton

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori