6 modela plavih košulja koje trebate ove sezone

6 modela plavih košulja koje
trebate ove sezone

@wethepeoplestyle

@wethepeoplestyle

Kada biramo odjeću koju ćemo nositi ili predmete kojima ćemo se okružiti, plava je najčešći odabir. Omiljena boja najvećeg broja ljudi, plava u svojim svijetlim tonovima donosi jednostavnost i eteričnost, dok bogate nijanse tamnoplave boje unose raskoš i stvarima daju dozu digniteta koja gotovo graniči s autoritativnim ili nedostižnim. Osim kompleksnih i oprečnih značenja koje nose njezini različiti tonovi, osim osjećaja mira koji izaziva, plava je ujedno i boja kojom smo okruženi uvijek i svugdje što ju čini manje primjetnom.

Stradivarius

Stradivarius

U ormaru, ona je poput neutralnih nijansi za kojom će posegnuti kako bi upotpunili svaki look i lako ju spojili s najrazličitijim bojama i uzorcima. Upravo je stalna okruženost plavom razlog zbog kojeg je nekad teže zamijetiti samozatajne trendove obojene njezinim umirujućim tonovima. Kombinacija plave boje i košulje, jednostavnog klasika unutar svakog ormara, jedva je primjetni odmak od kombinacije košulje i bijele boje koji donosi tek suptilnu modnu poruku. Ipak, upravo je svestranost i jednostavnost te kombinacije ono što je plavu košulju iz suptilnog komada unutar ormara pretvorilo u trend koji će, sudeći prema prvim proljetnim kolekcijama, osvojiti proljeće i ljeto.

Pull & Bear

Pull & Bear

Od jednostavne jednobojne verzije u klasičnom kroju preko ispranih udobnih trapera modela do svestrane kombinacije s bijelom unutar pravilnih, grafičkih uzoraka, plava košulja ove će tople sezone biti temelj svake garderobe. Unutar omiljenog ležernog spoja bijelu majicu ili košulju zamijenite omiljenim modelom plave boje i spojite s hlačama culotte kroja, trapericama visokog struka ili midi suknjom kako bi jednim suptilnim i vrlo sigurnim potezom unijeli svježinu i novi izgled u vaš proljetni izgled. U nastavku vam donosimo šest različitih lica ovog pomaknutog klasika koja trebate ovog proljeća i ljeta.

JEDNOSTAVNOST MINIMALIZMA

Bershka

Bershka

Posuđena iz muškog ormara, klasična plava košulja pravilni, strogih linija i ravnog kroja basic je komad koji unutar ormara utjelovljuje savršeni komad za početak svake kombinacije, nebitno koliko formalna ili ležerna bila i s čime ćete ju kombinirati. Dok će joj zakopčani zadnji gumb dati dojam sređenosti poslovnim kombinacijama, podvrgnuti rukavi otkrit će njezino casual lice.

Max Mara

Max Mara

Mango

Mango

DEKONSTRUIRANA KLASIKA

Topshop

Topshop

Iako je plava košulja jednostavnog dizajna ultimativni klasik među njezinim brojnim varijantama, upravo je dekonstrukcija njezinih dobro poznatih linija i elemenata ono što je u posljednjih nekoliko godina zaintrigiralo dizajnere i oduševilo njihovu modnu publiku. Pomaknute granice njezinog basic karaktera postignute su izvrtanjem poznatog i stvaranjem neobičnih silueta. Istovremeno unutar granica minimalističke estetike i upečatljivih komada, dekonstruirana plava košulja komad je uz koji vam neće trebati mnogo, tek jednostavan par traperica ili hlača cigarette kroja.

Topshop

Topshop

Pull & Bear

Pull & Bear

ŽENSTVENOST VOLUMINOZNIH DETALJA

Asos

Asos

Iako je klasičan model uvijek prisutan i poželjan, a dekonstruirani onaj najneočekivaniji, ovog proljeća i ljeta plava košulja s prozračnim i ženstvenim detaljima poput raskošnih volana, otvorenih leđa i slatkih mašna već je na samom početku sezone zavladala modnim trendovima. Dok joj plava boja, u jednobojnoj varijanti ili kombinaciji s bijelom, daje jednostavnost, ženstveni detalji udaljavaju ju od društva basic komada i pretvaraju u najsvestraniji statement izbor unutar svakog ormara.

Bershka

Bershka

Bershka

Bershka

STATEMENT RUKAVI

Asos

Asos

Jednako poput ženstvenih modela s volanima ili otvorenim leđima, plava košulja s istaknutim ili voluminoznim rukavima neočekivano je lice omiljenog klasika koje će u proljetne i ljetne garderobe, kroz novu siluetu, unijeti dozu svježine i novoga. Iako slični ženstvenom ruhu plave košulje, modeli sa statement rukavima zadržavaju dio njezine izvorne jednostavnosti i oštrine zbog čega će odlično pristajati unutar kombinacija obojenih monokromnim bojama, inspiriranih pročišćenom estetikom minimalizma.

Stradivarius

Stradivarius

Pull & Bear

Pull & Bear

GRAFIČKI UZORCI

Topshop

Topshop

Jednostavne, prozračne i čiste, plava i bijela boja savršena su kombinacija i idealan početak palete boja za proljetni i ljetni ormara. Unutar pravilnih linija grafičkih uzoraka kombinacija bijele i plave svakom modelu košulja daju dinamičnost. Osim u mnogim garderobama omiljenih plavo-bijelih prugica, ovog proljeća i ljeta nametnuo se i gingham uzorak za kojim možete posegnuti kad vam prugice dosade.

Stradivarius

Stradivarius

Madewell

Madewell

LEŽERAN TRAPER

Madewell

Madewell

Dok će na početku proljeća traper biti savršen spoj svakom paru hlača i svakoj dužini suknje, kraj proljeća i ljeto zadržat će traper košulju plave boje unutar ormara i za najtoplijih dana kada će poprimiti ulogu tanke jakne za kišne dane i svježe ljetne večeri.

Pull & Bear

Pull & Bear

Mango

Mango

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram, Bershka, Madewell, Mango, Max Mara, Pull & Bear, Stradivarus, Topshop

Učitati još
Zatvori