Pinterest predviđa modne trendove za 2018.

Pinterest predviđa modne trendove za 2018.

Tek nekoliko dana dijeli nas od nove godine. Uz popis novogodišnjih odluka, početak 2018. godine donosi i nove modne trendove. Iza sebe smo već ostavili neke od najpopularnijih trendova 2017. godine, a pitanje koje se nameće je koji će nas trendovi iznenaditi u nadolazećoj godini. Pinterest, omiljeno virtualno mjesto za traženje inspiracije i maštanje o savršenom domu i ormaru, još jednom se istaknuo kao savršeno mjesto u potrazi za nadolazećim trendovima.

Objavu dijeli Anouk Yve (@anoukyve)

Pinterestov tim koji se bavi proučavanjem popularnosti pojedinih trendova i predviđanjima koji će trendovi doživjeti porast popularnosti, zadržati je ili izgubiti, okrenuo se prema prošlosti i analizom interesa njihovih korisnika u 2017. ponudio moguće trendove za godinu u koju smo tek zakoračili. Kriteriji koje su slijediti bili su porast interesa za određenu temu, kritična masa koju predstavlja više od pola milijuna spremanja teme i znatni porast u posljednjih nekoliko mjeseci.

Iako rezultati istraživanja Pinterestovog tima nisu konačan odgovor na pitanje koje ćemo trendove obožavati tijekom 2018. godine, naše online želje između 10 bilijuna različitih modnih ideja i komada istaknule su najpopularnije.

MODNI TRENDOVI ZA 2018. GODINU

Predviđanja Pinteresta nisu donijela velika iznenađenja. Logomanija se nastavlja, a popularnost Gucci T-shirta i remena, Tommy Hilfiger sportske majice i sličnih komada potragu za modelima s istaknutim logom povećala je za 203%. Još jedna basic komad koji se vratio među najistaknutije pretrage na Pinterestu prošle godine su traperice u klasičnoj plavoj nijansi zbog čega je sigurno reći da će Levi’s 501 i slični modeli traperica biti jedna od najpoželjnijih komada u našoj garderobi za 2018.

Uz traper klasik u plavoj boji, trendovi su istaknuli još jedna model hlača koji ćemo obožavati. Nakon culotte i cropped modela od kojih se nismo odvajali čitave 2017. godine, nova godina donosi novi trendi model koji zadržava udobnost širokih nogavica, ali donosi povratak klasičnoj dugoj silueti.

Midi i maxi modeli haljina i suknja su trend koji se istaknuo 2017. godine i od kojeg se još uvijek nismo spremni odvojiti. Ipak, novi izgled s dozom suptilnog seksipila donijet će im visoki prorez. Trend komada s efektom plastike u modnom je svijetu prisutan već nekoliko godine. S porasti pretraživanja za 108%, sada je sigurno reći da je 2018. godina godina vinyla.

Niti među najpopularnijim modnim dodacima za 2018. godinu predviđanja Pinteresta nisu donijela velika iznenađenja. Dovoljno je baciti pogled u aktualne kolekcije high street brendova i prve proljetne komade koji uskoro stižu na police. Kultni par Manolo Blahnik cipelama s draguljima još uvijek će biti inspiracija za najpopularnije modele cipela na petu.

Objavu dijeli Anouk Yve (@anoukyve)

Omiljeni začini koji će istaknuti i najjednostavnije kombinacija u 2018. bit će velike naušnice te statement čarape koje ćemo kombinirati s tenisicama, balerinkama, ali i elegantnim sandalama na petu. Najpoželjniji modni dodatak jeseni i zime, šarmantna beretka, svoju će popularnost zadržati i u 2018. godini.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori